Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

İpler Türkiye’nin Elinde

İpler Türkiye’nin Elinde

 

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin gücünün farkına varan dünya ülkelerinin liderleri Türkiye’nin lideri Recep Tayip Erdoğan’la görüşmek için sıraya girdiği bir G-20 zirvesine şahitlik ettik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında kendi liderlerini sorgulayan ülkeler adeta bizim liderimize imrendi. Alman basınında Almanya Başbakanı Angela Merkel tartışılmaya başlandı, Reisi Cumhurumuzun yanında pısırık bir şekilde oturan onun liderliği karşısında ezilen Merkel hakkında Die Welt şunları yazdı; “Teoride görüşme, eşit seviyedeki iki NATO ülkesinin liderleri arasında. Ancak Merkel, Erdoğan'ın yanında sultanın huzuruna çıkmış suçlu bir vali gibi duruyordu. Küçük Almanya bayrağı da sanki son saniyede oraya koyulmuştu.  Berlin, bir Türk ili değil ve bunu göstermek de Merkel'in görevlerinden biri.”

 

FETÖ örgütünün Türkiye üzerinde oynadığı kirli oyunlardan biri olan Rusya uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye ile Rusya’nın arası açılmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilişkilerimizdeki yaşanan tüm sorunlar ortadan kalktı ve Putin’le Cumhurbaşkanımız sık sık görüşerek ABD’ye mesaj gönderdi. FETÖ’nün arkasında olan ABD’nin Başkanı Obama G-20’de Putin’le Erdoğan’ın görüşmesine merakla bakarak ilginç bir fotoğrafın ortaya çıkmasına neden oldu. Aslında bu fotoğraf Türkiye-Rusya-ABD ilişkilerini açık açık özetliyor. Terör örgütlerinin arkasından giden ABD, Rusya karşısında Türkiye’nin dostluğunu kaybetmeyi göze alırsa ve terör örgütlerini desteklemeye devam ederse Ortadoğu’daki gücünü de kaybedecektir. Rusya ise Türkiye’ye yakınlaşarak Ortadoğu’da var olan gücünü katlayacaktır.

 

Şuanda bütün ipler Türkiye’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ellerinde, bizim vereceğimiz kararlar şuan dünya siyasetine yön verecek. Daha düne kadar dünyanın 2 süper gücü olarak anılan ve soğuk savaşta dünyayı bölüşmeye çalışan ülkeler Türkiye’nin vereceği kritik kararların sonucu siyasetine yön veriyor. Onun için dünya ülkelerine karşı elde ettiğimiz bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Daha önce dediğim gibi 15 Temmuz darbe girişiminin yaşanmasını hiç istemezdik ama yaşandı. Ve şerden hayra açılan bir kapı oldu, G-20 zirvesinde yaşananlar bunun kanıtı. G-20 zirvesinde Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek isteyen ülke başkanları bunun kanıtı olarak görülmelidir.      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR