Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kantin Yardımı Yaygınlaşmalı

Kantin Yardımı Yaygınlaşmalı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bey’in talimatlarıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir sosyal yardım daha başlatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım hizmetlerinden faydalanan ailelerin ilkokula giden öğrenci çocuklarına beslenme yardımı adı altında 550 TL kantin desteği ödemesine başladı.

Ailelerin elini bir nebze de olsa rahatlatacak kantin yardımının ülke geneline yayılması en büyük temennimdir. Günümüzde market fiyatlarının yaygın şekilde zamlanması ve bir hafta önce alınmayan ürünün, bir hafta sonrasında zamlı olarak mecburi şekilde alınmasından yola çıktığımızda, öğrenci velililerinin zor durumda kaldığını da görebiliriz.

Aileler, çocuklarına; öğrenim hayatlarına etki edecek sağlıklı besinleri hazırlamak ile mecburidir. Bu yüzden ailelere sağlanacak kolaylık sayesinde; gelecek nesillerin daha akıllı, daha sağlıklı ve daha verimli bir hayat yaşamaları kapsamında; kantin yardımı sadece Ankara veya bir başka kent ile sınırlı kalmamalı, kantin yardımı yaygınlaşmalı.

Gerekirse; Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan bütçe artırılarak, ülke genelinde öğrencilere dağıtılan “ücretsiz süt” desteği gibi, çeşitli destekler sağlanmalı ve gelecek nesillerin verimli olması sağlanmalıdır.
Kantin yardımı kapsamında; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkürlerimi iletiyorum ve Ankara dışında geriye kalan 80 kentimizin Belediye başkanı ve 922 ilçe Belediye Başkanına yönelik olarak yapılan çalışmanın örnek olmasını diliyorum.

Umarım gelecek süreçte, sadece Ankara’da değil daha pek çok kentimizde kantin yardımı desteklerini görür ve ailelerimizin öğrenci harcamalarına bir nebze de olsa destek verildiğini öğreniriz.

Bugün en ucuz öğrenci beslenme çantası günlük olarak en az 50 TL seviyelerinde doluyor. Ama bu rakam beslenmenin verimli olması, sağlıklı besin gözetimi ve okuldan talep edilen beslenme programına uygun olup, olmaması gibi şartlarda değişkenlik gösterebiliyor.

Ek olarak; söz konusu beslenme çantası bütçesi, biraz da çocuk ve aile arasında da anlaşmaya bağlıdır. Çocuk eğer, kantini bulunan okulda öğrenim görüyor ise canı herhangi bir yiyecek veya içecek çektiğinde; söz konusu beslenme çantası bütçesi göz önüne alınarak; aile bütçesi de düşünülmelidir.

Yani; çocuğun her istediği alındığında oluşacak çocuk yetiştirme süreci veya canı çekmesi süreci gibi etkenlere de dikkat ederek alışveriş yapmak en mantıklı odak olacaktır.

Çocuk sahibi değilim ancak; çevremden aldığım izlenimlerde ve marketlerde velilerin uyguladıkları alışveriş süreçlerine baktığımda; onları daha iyi anlayabildiğimi veya analiz ettiğimi de söyleyebilirim.
Umarım kantin yardımı, gelecek süreçte artarak devam eder. Velilerimiz zaten; okul masrafları, gerektiği yerde servis ücreti, özel günlerde talep edilen ekipman veya spor kıyafetleri gibi çeşitli harcamalar ile yeterince yorulmaktadır.

Burada Belediyelerimize, Valiliklerimize ve en önemlisi Milli Eğitim Bakanlığımıza büyük iş düşmektedir. Gelin kantin yardımı veya öğrenci yardımı gibi çeşitli destekleri uygulamaya alarak veya uygulanacak bölgelerde artırıma giderek öğrenci ve velilerimizi daha güzel şartlarda yaşatalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR