Vahit Aldı

Vahit Aldı

Kripto Borsalarında Neler Oluyor?

Kripto Borsalarında Neler Oluyor?

SEC (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) neden borsaların üstüne gidiyor?

Konu kriptoyu sınırlamak değil! Bu yazıdaki argümanları uzun zamandır yazıyordum. Bugünkü dava bizi malumun ilanına daha da yaklaştırdı. Nedir beklediğim?

CFTC ve SEC Binance’e 3 ay ara ile iki dava açtı. Bu iki davayı beraber düşündüğümüzde aslında ABD hükümetinin kripto sektörünü olabildiğince sınırlamaya çalıştığını düşünebiliriz. Ben bu argümana katılmıyorum. Bunun nedeni aslında ABD’nin bu alandaki aktiviteleri sınırlamak istemesi değil, kontrol etmek istemesi.

screenshot-6.png

Yeni bir şeyi kontrol etmek isterseniz ne yaparsınız?

1- Yeni yasa ile regüle edersiniz

2- Halihazırdaki sisteme entegre edersiniz ABD 2. seçeneği seçmek zorunda. Bunun nedeni Biden hükümetinin Kongre’deki çoğunluğa sahip olmaması ve bu nedenle yasa çıkartmasının neredeyse imkansızlığı (borç tavanını bile artırmak için ne kadar zorlandıklarını gördük). Peki bu ikinci seçeneği seçerken önlerine yine 2 yol çıkıyor:

1- Kripto borsalarına banka statüsü vererek regüle etmek.

2- Kripto borsalarını zor duruma sokarak buradaki varlığı geleneksel finans kuruluşlarına aktarmak.

Sonuç;

ikinci seçeneğin hayata geçirildiğine inanıyorum. Yani kripto borsalarını bir şekilde köşeye sıkıştırarak buradaki varlıkları Fidelity Crypto gibi geleneksel finans kuruluşlarının çatısı altındaki kripto trade platformlarına yöneltmek. Fidelity gibi diğer finans şirketlerinin de benzer hazırlıklar yaptığını biliyoruz. Yani ABD hükümeti kripto alım satımına Wall Street şirketleri ile yapılmasını istiyor çünkü zaten kontrol ettiği bir alan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR