Soner Cengiz

Soner Cengiz

KUPA BEYİ

KUPA BEYİ

 

       Galatasaray yine her zamanki gibi şampiyon Beşiktaş’tan kupayı aldı. En kötü sezonlardan birini geride bırakan Galatasaray 2015-2016 sezonunu iki kupayla taçlandırdı ve kupa beyi olduğunu tescilledi.

        Maça gelince iki takımı da hazır görmedim. Bireysel eksiklikler hat safhada görünüyor.2016-2017 yılı eğer akıllı davranırlarsa Trabzonspor’un yılı olabilir. Çünkü ne Galatasaray, ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe hazır görünmüyor… Tabii henüz yolun başındayız… Doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir durum oldu. Fakat “adam olacak çocuk b… dan  belli olur “ diye bir atasözümüz var. Şu anda görünen köyden bir numara olmaz. Geçen yılki gibi tatsız bir lig bizi bekliyor. En az hata yapan şampiyon olur fakat şampiyon olmak ne kadar önemli ama aslı olan Avrupa’da ne yapacağımız?

       İşte sonuç Fenerbahçe ilk turda sıradan futbol oynayan, bizimkilerden daha az kazanan, kumaş olarak bizimkilerden daha alt seviyede olan futbolcular topluluğunu geçemedi ve şampiyonlar ligine katılamadı. İşte bunun için aslı olan Avrupa’da başarı elde edebilmek için kadro kurmak ona odaklanmak ve konsantre olmak gerekiyor.

      Şu an oynanan futbola bakarsak hiçbir takımımız Avrupa’da başarı kazanamaz. Benim duam bu tür kötü senaryolar çizdiğimde benim yanılmış olmamdır, ama söylediğim gibi görünen köy kılavuz istemez.

    İnşallah Türk sporu için başarı dolu bir 2016-2017 sezonu olur diye temenni ediyorum.

     Bir de olimpiyatlara bakalım. Şu an 2 madalyamız var ve bu sayı bir elin parmaklarını geçmeyecek gibi görülüyor. Ne zaman Spor Bakanlığının başına spordan anlayan sporu ve sporcuyu seven kişiler gelirse ahbap/çavuş ilişkisi siyasetin tepesinden kalkar o zaman ülkemizde sportif alanlarda başarı elde etmeye başlar ve bizim yüzümüzde güler.

     Tabii sadece Spor Bakanlığı değil, Milli Eğitim Bakanlığı’ da okullardaki sportif faaliyetleri destekler, teşvik ederse iki bakanlığın koordineli çalışması ve iyi tesisler yaparak gelecek nesillere emaneti sağlam bırakması gerekir

  Sağlıcakla kalın sporun içinde kalın.

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR