Kurban derisi ev eşyası olarak kullanılabilir mi? TDV'den merak edilen açıklama geldi

Kurban derisi ev eşyası olarak kullanılabilir mi? TDV'den merak edilen açıklama geldi

Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilen konulardan biri de kurban derisinin ne şekilde değerlendirilebileceği. “Kurban derisi ev eşyası olarak kullanılabilir mi?” sorusu bu dönemde gündeme gelirken TDV'den merak edilen açıklama geldi.

Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilen konulardan biri de kurban derisinin ne şekilde değerlendirilebileceği. “Kurban derisi ev eşyası olarak kullanılabilir mi?” sorusu bu dönemde gündeme gelirken, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) kaynaklarına göre evde kullanımın önünde bir engel bulunmuyor. İşte detaylar...

kurban-derisi-ev-esyasi-olarak-kullanilabilir-mi.jpg

KURBAN DERİSİ EV EŞYASI OLARAK KULLANILABİLİR Mİ?

Peki, kurban derisi evde değerlendirilip eşyaya dönüştürülebilir mi? Bu konuda birçok vatandaşın aklında soru işareti bulunuyor. Türkiye Diyanet Vakfı'nın açıklamalarına göre, kurban derisinin satılmaması ve ticari bir kazanca dönüştürülmemesi koşuluyla evde kullanılmasında dini açıdan bir sakınca yok. Örneğin kurban derisiyle namazlık yapılabilir, seccade, minder ya da başka bir ev eşyası üretilebilir.

kurban-derisi-ev-esyasi-olarak-kullanilabilir-mi-4.jpg

KURBAN DERİSİ NE YAPILMALI?

Kurban kesildikten sonra geriye kalan parçalar arasında en çok dikkat çekenlerden biri de deridir. İslam’da kurban ibadetinin önemli bir parçası olan deri, doğrudan bir fakire ya da bir hayır kurumuna bağışlanmalıdır. Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) veda haccında Hz. Ali’ye verdiği talimat doğrultusunda, kurbanın derisinin sadaka olarak verilmesi teşvik edilmiştir. Ayrıca bu derilerin satılarak elde edilen gelirin kişisel çıkar için değil, yoksullara verilmesi gerektiği belirtilir.

kurban-derisi-ev-esyasi-olarak-kullanilabilir-mi-3.jpg

KURBAN DERİSİ SATILABİLİR Mİ, KASABA VERİLEBİLİR Mİ?

Türkiye Diyanet Vakfı'nın açıklamalarına göre, kurban derisinin satılarak paraya çevrilmesi caiz değildir. Aynı şekilde kesim işlemini gerçekleştiren kasaba ücret olarak kurban derisinin verilmesi de dinen uygun sayılmaz. Bu tür bir uygulama, kurban ibadetine aykırı bulunur. Deri, sadece bağış yoluyla değerlendirilmeli ya da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.