"Mevsiminde tüketmek"
Eskiden sebze ve meyve tedarik etme kısıtlıydı. Herkesin evinde meyve adına bir şey çok az bulunurdu.
İmkânların kısıtlı olmasından mı, yetiştirilme oranlarından mı bilinmez şimdiye nazaran sebze ve meyve seçenekleri kısıtlıydı. Ama sorsan herkes mutluydu çünkü şimdiki sebze ve meyveye katılan tarım ilaçları o zaman bu kadar yoktu. İnsanın canının kıymeti bu kadar ucuz değildi.
Mevsiminde olmayan hiçbir gıda eve giremezdi. Çünkü satılmazdı. Ama şimdi bakıyoruz ki kış sebzesi, yaz meyvesi diye bir şey kalmadı. Karpuz her ay alınabiliyor. Bunun sebebi nedir? Teknolojinin gelişmesi karpuzu da mı geliştirdi? Yapay zekâ mı karpuzu her mevsim bulmamızı sağladı? Her şeyin sonucunu teknolojik gelişmemize bağlıyoruz ya bunun sebebi ne sahiden? Hadi sebebini bulduk diyelim yetiştirilirken katılan onca zehir tarım ilaçları neyin nesi?
Kimse canının kıymetini bilemeyecek kadar mı boş verdi her şeyden? Pazardan ya da manavdan alınan mevsim dışı tezgâhlara yerleşen her sebze ve meyvenin ne tadı var ne de vücudumuz için bir faydası. Peki, insanımız neden almakta ısrarcı? Tarım ilaçlarının zararları hakkında onca yayınlar yayınlanıp, sayısız programlar çekilip halkımız bilinçlendirilirken bu pazarlardaki mevsim dışı ürünlerin satışı neden? Sizce de çelişkili bir durum değil mi?
Mevsiminde yenilen her gıda vücuda vitamin getirirken mevsiminin dışında tüketilen her gıda sadece vücuda zehir getirir. Bunu bilerek alışveriş yapan kişilerin çocuklarına hastalıktan başka bir şey getirmediklerini anlamaları lazım. Hastanelerdeki kalp krizi, kanser gibi ciddi hastalıkların artışının altında yatan sebep belkide budur.
Zararlı görülen bir durum sağlığımıza fayda sağlaması söz konusu olamaz. Pazar tezgahlarına konulan zamansız ürünleri almak yerine mevsiminde bizler için fayda sağlayacak gıdaları almaya gayret edelim. Sağlık herşeyden önemli. Saygılarımla...

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.