Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Milletimizin başı sağolsun

Milletimizin başı sağolsun

Yeni hayaller ile yeni bir güne uyuduğumuz ve aslında tüm her şeyin bambaşka bir hal aldığı deprem, sabaha ve yeni haftaya çok başka bir şekilde uyanamamamıza neden oldu. Deprem hepimizi kahretti ve yaşamamızı anlamsızlaştırdı. Kahramanmaraş ilimizde 6 Şubat 2023 sabaha karşı 04.17’de meydana gelen deprem 7,7 şiddetinde ölçüldü ve yaklaşık 10 ili derinden yaraladı. Tekrarında öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem Ankara ve diğer çevre illerde bile hissedildi. Söz konusu bu depremler ülkemizi yasa boğarken, hayattan koptuk ve yaşamaktan utanır hale geldik.

Deprem bölgesinde yaşananları gördükçe kahroluyorum. İnsanlarımızın bu denli bir çaresizlik içerisinde can çekişmelerine dayanamıyorum. Yardım araçları, erzak kolileri ve daha fazla elimizden ne geliyor ise gönderdiğimiz ve hâlâ da göndermeye devam ettiğimiz deprem bölgesinde devam eden can pazarı, hepimizi ağlatıyor.

Uyumanın haram olduğu, yemenin içmenin utandırdığı günleri yaşamaya çalışırken; gazete ve televizyonlardan takip etmek ile yetindiğimiz deprem, keşke olmasaydı. Rabbimin bir bildiği vardır diyorum ancak, duygulanmaktan ve kahrolmaktan kendimi alıkoyamıyorum.

Bilim adamları ve uzman kişilerin deprem ile ilgili açıklamalarını okudukça, deprem ben geliyorum demiş ama kaçamamışız diyorum. Çünkü ülkemiz deprem fay hatlarının yer aldığı koca bir haritanın tam ortasında yer alıyor. Dört bir tarafı fay hatları ile çevrili güzel ülkemizin kaderi çok kötü bir şekilde resmen değişti.

Binlerce insanımız hayatını kaybetti ve binlerce insanımız yaralandı. Mal ve mülk kaybını söylememe bile gerek yok. Çünkü insan sağlığı ve insan hayatının yok olduğu, hiçe sayıldığı bir ortamda, bu tarz konuşmaları yapmak bile canımı acıtıyor.

Umarım bu depremlerimizin sonucu, sadece birkaç vazo, çerçeve ve birkaç sıva kırığı ile geçişir diyeceğim ama insanlarımızın koca, koca binalar altında can çekiştiği görüntüleri izledikçe üzülmekten geri kalamıyorum.

Rabbim bu kötü günleri geride bırakacağımız ama birbirimizden asla vazgeçmeden birlik olup herkese yardım edeceğimiz günleri bize nasip etsin inşallah. Deprem bölgesinde ilan edilen OHAL ile beraber yapılan arama ve kurtarma çalışmalarının daha da hızlanarak, zararın en aza indirgenmesi herkesin yararına olacaktır. Tekrardan Milletimizin başı sağolsun. Rabbim bizi, bize bağışlasın inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR