Faruk Gökyurt

Faruk Gökyurt

Nerede kalmıştık?

Nerede kalmıştık?

Neredeyse ülkenin son birkaç yılında gündemde olan özellikle son aylarda başka bir şey konuşmadığımız 2023 Genel Seçimleri bitti. Sonuç bütün vatana millete hayırlar getirsin. Peki nerde kalmıştık? Seçim heyecanı ile neleri geride bıraktık? Ya da nelere ara verdik? Toplumun çeşitli kesimlerinden gelen talepler nelerdi?

En başta üzerinden üç aydan fazla zaman geçen ve on bir ilimiz başta olmak üzere bütün yurtta ağır yaralar açan Kahramanmaraş depremleri. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli üç ana deprem ve belki onlarca artçı deprem ile binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüzbinlerce vatandaşımız yaralandı. On bir şehrimiz ve onlarca ilçemiz büyük hasarlar gördü. Yüzlerce insanımız engelli kaldı. Doğru depremin ilk saatlerinden itibaren devletin kurumları ve aziz milletimiz bir olup yaraları sarmaya çalıştık. Herkes elinden geleni yaparak bir şeylere çözüm bulmaya çalıştı.

Birçok vatandaşımıza hem bölgede hem bölge dışında destek verilerek depremzede kardeşlerimizi tekrardan hayata döndürmeye çalıştık. İlk günlerde her malzemeden oluşan tırlar ile bölgeye destek yağdı. Gönüllüler, devlet, kurumları, belediyeler, STK’lar herkes elinden gelenin fazlasını yapmak için çabaladı. Ama sanki bu seçim sürecinde biraz gündemin gerisine atıldı gibi bir hava oldu. Sanki insanlar bu acıya çok çabuk alıştı. Çok çabuk kabullendi. Normal diye tabir ettiğimiz hayata dönüş yaptı gibi. Ama hala üzerinden üç aydan fazla zaman geçse de on bir ildeki vatandaşlarımızın bazı sorunları devam ediyor. Hala bölgede tam anlamıyla üretime başlanmadığı ve şehirler ayağa kalmadığı için memleketin geri kalanından gelecek olan desteğe ihtiyaçları var.

Bir an önce deprem bölgesi ve depremzede vatandaşlarımız birinci gündem olmalı. Çünkü, unutulmasın ki kardeşin kardeşe yardımı olmaz. Zorda kalan kardeşine desteğin dokunur. O zor günlerinde sadece yapman gereken görevleri yerine getirirsin. Ya da getirilmeli. Kalıcı çözümler ile depremde zarar gören kadim şehirlerimiz ve depremzede kardeşlerimiz en kısa zamanda tekrar ayağa kaldırılmalı ve biz hep yanındayız, buradayız denilmeli.

Gazete olarak seçim sürecinde yerel ve ulusal birçok habere imza attık. Tarafsız ve kamu yararına habercilik anlayışı ile toplumun farklı kesimlerinden gelen taleplere yer verdik. Onların seslerini ve taleplerini yetkili mercilere ulaştırmaya çalıştık. Bunların içinde Anadolu’nun kerpiç evlerinden çıkan Uzman Jandarmaların (EMUJAD) statü ve bununla beraber diğer talepleri var. Engelli vatandaşlarımızın talepleri yerelden genele hayatlarını kolaylaştıracak taleplerini yazdık. EYT Staj Mağdurlarının seslerini duyurmaya çalıştık. İş adamlarının, OSB’lerin, sanayicilerin taleplerini dile getirdik. Çiftçilerimizi, esnafımızı ve birçok meslek dalının talep ve atanma beklentilerini kaleme aldık.

Tarafsız ve kamu yararı habercilik anlayışı ile hiçbir beklentimiz olmadan toplumun bütün taleplerini dile getirmeye kaleme almaya çalıştık. Ama en kısa sürede tekrardan üzerine yoğunlaşmamız en acil konu Deprem Deprem… Depremzede kardeşlerimizi geride bırakmayalım.

Bir an önce öncelikli sorunlarından başlayarak tekrardan Türkiye’nin birinci gündemine alıp çözüm bulalım. En başta hızlı bir şekilde sizinle beraberiz, buradayız demeliyiz. Acil bir şekilde özellikle hala bölgede yaşayan vatandaşlarımıza dokunarak psikolojik destekler vermeliyiz. En küçüğünden en büyüğüne kadar. Özellikle bölgede, yerinde istihdamlar ile depremzede kardeşlerimizi tekrardan ekonomiye ve hayata kazandırmalıyız. En başta da yazdığım gibi Nerede kalmıştık? Yaşadığımız o büyük acı sonrasında Türk Milleti tam bir kenetlenme ve bütün olarak yaraları sarmaya çalıştı. Aynı birlik ve beraberlik ile büyük bir Millet olarak kaldığımız yerden kardeşliğimize devam etmeliyiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR