Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

O OKULLARA ŞEHİTLERİN İSMİ VERİLMELİ

O OKULLARA ŞEHİTLERİN İSMİ VERİLMELİ

 

 

15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen, ancak Allah'a şükür sonuçsuz kalan hain darbe girişiminde ülke genelinde 246, Ankara'da ise 152 şehit verdik. Bin 500'ü geçkin de yaralımız var.

 

                                                  ***

 

İçimiz yandı ve millet olarak unutamayacağımız anıları yaşadık. 3 saatte onlarca şehit verdik. Ama bu şanlı ve şerefli millet yine üzerine düşerek gereğini yaptı ve hainlere gereken dersi verdi. Hatta vermeye de devam ediyor.

 

                                                  ***

 

"Her şerde bir hayır vardır" deriz ya bazı acıları yaşadık ama diğer yandan hain temizliğine başlandı. Yıllardır içimizde dost görünenler bir bir ayıklanıyor. Devletimiz FETÖ'yle aidatı ve bağlantısı bulunan onlarca kuruma kilit vurdu. Dikkatinizi mutlaka çekmiştir bu kapatılanlar arasında en fazla okul bulunuyor. Geleceğimiz olan çocukların beyinlerini de bu okullarda zehirlemediler mi zaten.  

 

                                                  ***

 

OHAL kararının ardından yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ) ilişkisi bulunan kurumlara jet hızla kilit vuruldu. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararnamede ülke genelindeki 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika toplamda ise 2 bin 341 kurum kuruluş kapatıldı. Ankara'da ise 86 okula kilit vuruldu.

 

                                                  ***

 

Devletin kritik kurumlarına yerleşmelerinin bir ip ucu da işte burada yatıyor. Çünkü okullar onlar için yıllardır çok önemliydi. Örgütlerine yeni elemanları bu okullardan devşiriyorlardı.

 

                                                   ***

 

Allah'a çok şükür çocukların kafasına fitne-fesat yerleştiren bu okullar kapatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yeniden, hiçbir ideolojiyi içerisinde barındırmayacak şekilde yeniden hizmete açılacaktır. O terörist örgütle bu okulların bağlantısı bırakılmayacaktır.

 

                                                   ***

 

Devletin yetkili kurumlarına bir önerim olacak. Bu okulların isimlerinin biran önce değiştirilmesi ve bu okullara şehit olan bu milletin gerçek evlatlarının isminin verilmesi gerekiyor. Böylelikle şehit yakınlarının acıları bir nebze olsun diner.

 

                                                    ***

 

FETÖ üyeleri bu ülkeye maddi ve manevi anlamda büyük zararlar verdi.  Son hainliği ise sonlarını getirdi. Bir başka önerim ve milletimizin önerisi şudur ki ülkemize verilen maddi zararlar, FETÖ üyelerinden karşılansın, en küçük mallarına dahi el konulsun. Bu yapının tekrar büyümesini engelleyecek her tedbir alınmalıdır. Çünkü yıllarca milletin, devletin kanını emdiler, şimdi onların hesabı fitil fitil sorulmalıdır... O zaman belki pişmanlık duyarlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR