Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Seçim Yaklaşınca Çalışmak

Seçim Yaklaşınca Çalışmak

Son günlerde özellikle dikkatimi çeken ve defalarca tekrarlayan reklamlar yüzünden bu yazıyı kaleme almak zorunda hissettim. Çünkü onlar yaparken utanmıyor ise, ben yazarken de utanacak değilim sanırım.

Sözüm Belediye Başkanlarına ve Belediye Başkanı Adaylarına; ülkemizde ne zaman seçim olsa ve her seçimde nasıl oluyorsa, çalışmak ve bununla övünmek paha biçilemez bir hale geliyor.

Reklam panolarına “aha bu kadar park yaptık” gibi veya “söz verdik sözümüzü tutuyoruz” gibi afişler asılarak; yapılan projenin arka planda kaldığı, Belediye başkanının ön planda olduğu “grafiker 5 lira” tarzında tanıtımlar dönüyor.

Yıl 2023, 2024 Yerel Seçimlerine üç beş aydan az kalmış. Bu reklamlar yeni, yeni dönüyor. Günümüzde bir sınıf başkanı adayı “çocuk” dahi, sınıf başkanı olursam “bunu yapacağım” gibi sözler söyleyerek; sınıf başkanı olduğunda rezil olmamak için arkadaşlarına verdiği sözü tutmaya çalışıyor.

Ama koskoca kentlerimizi, metropollerimizi, tarihimizi ve kısacası kadim coğrafyalarımızı emanet ettiğimiz “partisi her ne olursa olsun” Belediye Başkanlarının 5 yılda hangi projeyi yaptın dediğimiz de adeta sesinin kesileceği ama seçime üç beş ay kala “aha bakın ben çalıştım” dercesine reklam yaptığı günümüzde bu insanların yüzü kızarmıyor.

Arkadaş biz; genel olarak söylüyorum “sizlere güvenip, inanıp, destek verdiğimiz için = oy veriyoruz.
Vatandaşların oyu, sadece park ve bahçe reklamları için kullanılmasın. Sokaklar “gerçekten” temizlensin, su ve kanalizasyon alt yapı sistemleri “gerektiği” gibi düzeltilsin, gerekiyorsa asfalt kazılsın bir daha yol yapılsın, okul destekleri artırılsın, öğrencilerin öğrenim görebilecekleri kütüphane ve internet ders ortamları yapılsın veya daha fazlası olması için alanlar oluşturulsun, sokak hayvan barınaklarında hayvanların bakımı yapılmaya devam edilsin ve geleceğin veteriner hekimleri yetiştirilsin, hanımlar için yapılan öğrenim ve eğitim alanları çoğaltılsın yani yapılsın da yapılsın affedersiniz.

Ama gerçekten yapılsın yani. Kendi yaşadığım ilçenin Belediye Başkanına ayıp olmasın ismini ve diye söylemeyeceğim ama daha önce yazdığım yazılardan bilenler bilir. Sokaklar ve caddeler temizlik az yapıldığı için kaldırım rengi değişmiş. Belediye “yeni kaldırım” yaptı diye resmen seviniyoruz.

Bunun için mi oy verdik diye soruyorum bazen. Çünkü Belediye Başkanlarının ve Belediye Başkan Adaylarının “tiktok” gibi hiç sevmediğim uygulamalarda “yaptığı” daha doğrusu seçime üç beş ay kala yaptığı “proje olmayan” alanlara “projelerimiz” diye övgü ve methiyeler dizmesi hiç hoşuma gitmiyor.
İnsan oy verdiğinde ve desteklediğinde, bu işin sonuna kadar gitmesini istiyor. Partisi her ne olursa olsun; çalışan Belediye başkanlarına güç ve esenlik diliyorum. Çalışmaktan geri kalan ve ilk seçimle gelen, ilk seçimle gider diyerek; güzel haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR