Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yansıma

Yansıma

Yaralıları mücahitler götürdü. Çocukları, gençleri götürdü, şifa senden hastaneye gittiler. Elektrikleri kestiler. Yakıtı vermiyorlar. Bugün de hastaneyi doktorların, hemşirelerin, yaralıların üzerine bombalar yağdıran zalimler sana havale ediyoruz. Yaralılar şükreder, birliğine büyüklüğüne güvenir ya zafer ya cennetine talip oluyorlar. Kanlar içinde kolu kopan, ayağı kırılan insanlar Allah'a sığınıyor.

Allah'ın evi, en emin yer diye, zalimlerin bu kadar Allah'ın evine saldıracak olamayacağını, sığındıkları yerde bombalandılar. Secdede otururken Allah'ına kavuşan şehit olanların başındakilerin tekbir getiren insanlar, Allah'ın büyük yüce olduğunu, mükafatlandıracağını düşünerek gözlerinden yaşlar aksa da cennetle ödüllendiren Rabbine şükreden insanlar.

İslam ülkelerinin bazı camilerinde gıyabı cenaze namazı kılındığını duyan Gazzeliler; “Bizim şehitlerimizi Allah'ımız onları cennetiyle en büyük ödüllerle ödüllendirdi. Allah bize de nasip etsin.” diye dua ediyor. “Biz şehadetle diriliyoruz, müjdelere kavuşuyoruz. Bizi düşünmeyin, düşmanın seni çepeçevre saran küfürden Rabbinize sığınmaya bakın.” diyordu.

Filistin'de Gazze’de görülmemiş büyüklükteki katliamlarda isyan etmeyen tam tersi Allah büyüktür “Allahu ekber” diyerekten zalimlere meydan okuyor. Allah’ın vahyi ile kendine gelen müjdelere, gaziliğe, şehitliklere şükrediyor. Ulaşılan en büyük makam Allah'ın rızası ve cennetten dolayı bu kadar zor şartlarda gönlünü, ruhunu saran kulluk, şükür Allah'ını rızası, sevdası, makamların en büyüğü olarak Filistinli Gazzeli Müslümanlar kendilerini mutlu ve şanslı mümin olarak görüyorlar.

Bütün dünyanın meydanlarına akın akın yürüyen insanlar. Bu kadar ağır şartlarda dua eden şükreden doruk noktası Allah sevgisi ve rızasının yüceliğini kitleler halinde Allah'ın elçisi Peygamberimizin ümmetine getirip öğrettiği Kur'an-ı Kerim başta bayanlar olmak üzere heyecanla, büyük merakla kavuşmanın mutluluk ile Kur'an-ı Kerim'i inceliyor, araştırıyor. Allah'a yöneliyor. Kudüs'ten Gazze’den yükselen Allah sevgisi, bağlılık morali kul olma mutluluğu insanları akın akın Allah'ın vaat ettiği kurtuluşuna vesile oluyor.

Filistin'den Gazze’den yükselen sabır, şükür, Allah sevgisi, kurtuluş müjdesi bütün dünyaya dalga dalga yayılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR