Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Şerden Hayra

Şerden Hayra

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı koyan vatandaşlarımız dünyaya hem demokrasi dersi verdi hem de düşmanlarımıza gözdağı verdi. O gün sokaklara çıkan insanlar vatanımızın ayakta durmasına vesile oldu. Bu anları yaşayan insanlar yıllar sonra evlatlarına, torunlarına Türkiye’nin hainlerden nasıl kurtarıldığını gururla anlatacak. 15 Temmuz gecesinin hiç yaşanmamasını elbette canı gönülden isterdik. Ama hainler bu kirli planları yapmış ve Türkiye hakkında hesaplar yaparak ülkemizin kaosa sürüklenmesini istedi. Unuttukları bir şey vardı, Allah’ın yüreklere koyduğu imanla insanların karşılarına çıkarak dur diyeceklerini hesaba katmadılar. Şuan FETÖ’nün pimini çektiği hain saldırıları PKK ve IŞİD devam ettirmekte. Bu süreç bize şunu gösterdi eğer söz konusu vatansa, bayraksa, ezansa hepimizin bir olabileceğini gösterdi. Cenabı Hak şöyle buyuruyor: “Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara,  2/216).

Darbe girişimi kötüde olsa başarılı olamayarak birçok hayra vesile oldu.

  • Kitlesel olarak kutuplaşan gruplar ve liderleri vatan için bir araya geldi.
  • Kalkışma sonrası OHAL ilan edilerek vatan içine çöreklenen hainlerin temizlenmesi için devletin eli güçlendi.
  • Gülen Terör Örgütünü müspet bir oluşum olarak gören ve 17-25 Aralık darbe girişimine inanmayanlar aslında bu örgütün nasıl hain olduğunu 15 Temmuz sonrası gözleriyle gördü.
  • Düşmanlarımız bir olduğumuzda nasıl güçlü olduğumuzu kalkışma sonrasında iyice idrak etti.
  • Daha önceki darbelere uyuyarak sessiz kalan Türkiye vatandaşları uyandı ve demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktı.
  • Türkiye’nin lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözüyle milyonları sokağa dökebilecek kadar güçlü olduğunu herkes anladı.

Daha sayamadığımı birçok hayra o karanlık ve şer akan geceden çıktık, hayatımızdaki en uzun gece aydınlığa çıkarak bizim kendimize gelmemize vesile oldu. Her şerde bir hayır yoktur ama bazı şerler hayırlara vesile olabilir. Bizde ülke olarak şer akan geceden hayra açılan bir güne uyandık ve düşmanlarımıza gözdağı verdik. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR