Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

HOŞ GELDİN OKTRUA!

HOŞ GELDİN OKTRUA!

büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kent merkezlerinin trafiğinin akışını sağlamak amacıyla şehir merkezine girişin Londra gibi paralı yapılması çalışmalarını olumlu karşıladığını açıkladı.

 

***

 

Bu haber sonrası görüştüğüm Başkentli vatandaşlar bu duruma çok şaşırdı ve benim gibi duruma anlam veremedi. Kim ister ki yaşadığı şehre parayla girmek. İster istemez bu haber insanları bir hayli rahatsız etti. Başkent'te son aylarda gelen zamlara şikayetçi olan vatandaşların, bu haber iyice keyfini kaçırdı.

 

***

 

Belki de zamanlama yanlış diyebiliriz. Çünkü 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Başkent en fazla şehit veren il bildiğimiz üzere. Tam 146 kahramanı ebediyete uğurladık. Onlarca kişi bu milletin bekası için gazi oldu. Günlerce hiçbir karşılık beklemeden Demokrasi Nöbetleri tutuldu. Tüm bu kahramanlıkların ardından Başkan Gökçek tarafından kaydedilen bu haber galiba insanlarımızı fena bir şekilde incitti.

 

***

 

Dilimize Fransızca'dan giren bir kelime var: 'Oktrua'. Yani 'şehre giren şeylerden alınan vergi' anlamına geliyor.  Duruma bakılırsa 'Oktrua'da artık Başkentli vatandaşlardan alınacak gibi. Ne diyelim aramıza hoş geldin oktrua! Yılbaşı da yaklaşıyor. O zaman da yapılacak yeni zamlarla bakalım halimiz ne olacak. Zaman her şeyin ilacı olduğu gibi burada da bekleyip göreceğiz.
 

DİLENCİLERLE MÜCADELE...

Geçtiğimiz günlerde Ankara Valiliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yol kenarlarında ve ışıklarda dilenen dilencilerle mücadele kararı alındı. Büyükşehir bu kapsamda ilk icraatına başladı. Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, yapımını tamamladığı “Geçici Dilenci Barınma Evi”ne topladığı dilencileri götürerek bir gün boyunca alıkoyup yasal işlem uygulamaya başladı. Bildiğiniz üzere bu konuda çok sayıda haber yaptık. Ve nihayet bu sorun çözülüyor. Aslında çoktan bu uygulama yapılması gerekliydi. Çünkü küçücük çocuklar o yollara salıveriliyor, gecenin geç vakitlerinde o masumları görebiliyoruz. Bu tatsız manzaraların bitmesi ve çocuk istismarlığının bu anlamda sonlanması için bu konuya ağırlık vermeliyiz. Bu çalışmaları takdir ediyor ve canı gönülden destekliyorum.

BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI Kİ KOLAY KAYBEDİLSİN

Şehit haberleri ciğerlerimizi dağlıyor. Neredeyse her gün şehit haberiyle uyanıyoruz. Üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla dolu olan bir ülkede yaşıyoruz. Onun için bu necip milleti bölmek için var güçleriyle saldırıyorlar. Ama Allah şahittir ki  Çanakkale ruhu, 15 Temmuz ruhu bu vatanda oldukça bu milleti kimse sindiremez. Terör örgütleri ve onların üst akılları bilsinler ki bu ülke kolay kazanılmadı ki kolay kaybedilsin...  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR