Sincan Belediyesi’nin gençlik merkezleri atıkları sanata dönüştürüyor

Sincan Belediyesi’nin gençlik merkezleri atıkları sanata dönüştürüyor

Sincan Belediyesi’ne ait gençlik merkezlerinde kursiyerler evlerindeki atık maddeleri heykel, maket gibi eserlere dönüştürüyor. Gazetemize konuşan Gençlik Lideri Yasemin Ataker, yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gençlik merkezlerinde eğitim alan kursiyerler evlerinde ve yakın çevrelerinde olan atık maddeleri sanat eserlerine dönüştürüyor. Sincan Belediyesi’ne ait gençlik merkezlerinde yürütülen bu çalışmalara herkes katılabiliyor. Çalışmalar, Mezozoik Çağ’dan Uzay Çağı’na kadar çeşitlilik barındırabiliyor. Yürüttükleri çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Gençlik Lideri Yasemin Ataker ‘’ Çalışmalarımızı tamamen atık malzemelerle yapıyoruz. Herkes evinde çalışmayan ürünleri getiriyor ve burada tekrar hayat veriyoruz’’ ifadesinde bulundu. Ataker, kursiyerlerin büyük çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu ve çocukların gelişimine katkı sağladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

1-001.jpg

ATIKLAR YENİDEN HAYAT BULUYORLAR

Gençlik merkezlerinin geri dönüşüm atölyesinde yapılan eserler atık malzemelerden yapılıyor. Kursiyerlerin evlerinden ve yakın çevrelerinden temin edip getirdiği atık malzemeler, gençlik merkezlerinin geri dönüşüm atölyelerinde yeniden hayat buluyor. Yasemin Ataker konu ile alakalı ’’Bunların hepsi geri dönüşümden yapıldı. Kursiyerlerimiz evlerinde bulunan ve çalışmayan atıkları buraya getiriyor ve farklı şekilde değerlendiriyoruz. Mankenlerin üzerinde bulunan fön makineleri, eski telefonlar, kumanda, kulaklık ve saat gibi materyallerin hepsi artık kullanım ömrü dolmuş şeyler. Biz de bu şekilde yeniden hayat kazandırmış oluyoruz’’ dedi.

2-001.jpg

ANLAMLI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Sergilenen eserlerinden bahseden Yasemin Ataker "Burada görmüş olduğunuz iki adet mankenimiz var. Bu mankenlerden birisi siyah birisi de beyaz. Siyah olan üzerinde teknolojik aletleri barındırıyor. Eski telefonlar, kumandalar ve çeşitli elektronik eşyalardan oluşuyor. Üzerinde bir saat bulunuyor ve o saat aslında teknolojinin vaktimizi nasıl aldığını temsil ediyor. Teknoloji vaktimizi alıyor fakat biz bunun farkına varmıyoruz. Bu mankenimiz siyah ve karanlığın içinde. Bu nedenle de yüz ifadesi mutsuz. Diğer mankenimiz ise tamamen kitap ve ansiklopedi sayfalarından oluşuyor. Renginin beyaz olmasının nedeni aydınlığı temsil etmesinden kaynaklanıyor. İki manken de birbirinin tam tersi" ifadesinde bulundu. Kursiyerlerin yapmış olduğu diğer çalışmalar arasında da Alper Gezeravcı’ya ithafen yapılan astronot kıyafeti ve ay yüzeyinin yapıldığı ışıklı bir çalışma bulunuyor.

3.jpg

8-29 YAŞ ARASI HERKES KATILABİLİR

Yapılan çalışmaların hepsinin atıklardan yapıldığını ifade eden Yasemin Ataker "Çocuklara yönelik çalışmalarımız da oluyor. Bu çiçekli manken kostümünü çok küçük bir yaş grubu olan kursiyerlerimiz yaptı. Bu çalışma da aynı şekilde tamamen atık madde olan pet şişelerden oluşuyor’’ dedi. 8-29 yaş aralığında isteyen herkesin çalışmalara katılabileceğini ifade eden Yasemin Ataker, ‘’Daha küçük yaşlarda kursiyer kabul etmek istiyoruz ama kullandığımız materyaller ve maket bıçağı gibi keskin aletler zararlı olabileceği için bu şekilde bir yaş grubu ile çalışıyoruz. Bu yaş grubunda herkes hem atıklarını getirebilir hem de çalışmalarımıza katılabilir’’ dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.