Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Süper Lig Gürültüyle Başladı

Süper Lig Gürültüyle Başladı

11 Ağustos 2023 tarihinde başlayan Türkiye Futbol Süper Ligi gürültüsüyle başladı. İlk hafta maçlarının hemen, hemen hepsini izledim. Maç yayınları ile beraber, maç öncesi değerlendirmeleri ve maç sonu değerlendirmelerine kadar tüm detaylara kadar incelemelerde bulundum.

Yaptığım analizler sonucu şu değerlendirmeye vardım; Türkiye’de futbol izlenir ancak futbol konuşulmaz. Maç öncesi ve maç sonu değerlendirmelerine yönelik olarak; en çok detayına indiğim bölge elbette sosyal medya oldu.

Sosyal medya üzerinde yaptığım incelemelerde ise; birbirine giren taraftar gruplarının yanı sıra, montaj içerikler, küfürlü söylemler ve iftiralar ile dolu bir rapor çıkardım. Bu detaylar sonrasında, şuna karar verdim; Türkiye’de futbol oynamak, futbol konuşmaktan daha kolay.

Her yıl bir önce sezonunu tekrar eden, futbol ligi tartışmalarının 2023 – 2024 sezonunda olmayacağını ümit ediyordum ancak, gördüğüm lüzum üzerine bu düşüncemi rafa kaldırdım.

Ayrıca sadece futbol branşı olarak değil; voleybol, basketbol ve hentbol gibi diğer spor branşları için de aynı düşüncem geçerli.

Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yoktur vurgusuna değinerek, söylemem gerekiyor ki; futbol ve basketbol neyse de insan “hentbol ve su topu” gibi branşların maçlarında bile birbirine girer mi? Gerçekten daha ne olacak bilmiyorum.

Aynı şeyi siyaset için de söylemem gerekiyor. Ülkemizde siyaset ve futbolun konuşulamaması durumuna gerçekten çok üzülüyorum. Eleştirmek, şikâyet etmek ve şikayet etmek bir yana dursun, analizde bile bulunamıyoruz.

Ben böyle bir ülke ortamı olmasına gerçekten çok üzülüyorum. Ne futbol konuşulabiliyor, ne siyasi değerlendirmeler yapılabiliyor ve insanlar birbiri ile analizde bulunabiliyor.

Öyle bir yerdeyim ki; gelecek yıllarda bu sorunun en kötü duruma ilerleyeceğini düşünüyorum. Keşke yanlış düşünüyorum da olumlu düşüncelere sahip olabilsem diyorum ancak ortamın buna hiç müsait olduğunu düşünemiyorum.

Daha ilk hafta maçları oynanmış Türkiye Futbol Süper Ligi maçlarında bile insanlar birbiri ile çok rahat bir şekilde kavgaya girebiliyorken, daha 38. hafta maçlarına kadar ne olacak izleyip göreceğiz.
Umarım ülkemizin bu kaos ortamı yok olur ve insanların birbiri ile daha rahat ve daha kolay şekilde iletişime geçmelerini görebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR