İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Süper Lig’de ikinci hafta: Bakalım büyük takımlar ne yapacak?

Süper Lig’de ikinci hafta: Bakalım büyük takımlar ne yapacak?

Süper Lig geri geldi, ne güzel geldi ama. Büyük takımlarımız ilk hafta maçlarında genel olarak iyi bir performans sergilemedi.

Fenerbahçe, ligin moral olarak zorda kalmış ve aynı zamanda 10 kişi kalan ekibi Gaziantep FK’yı kendi evinde zar zor yenerken, Galatasaray ise transfer yasağı bulunan, ancak Çağdaş Atan gibi bir şansı olan Kayserispor’la yenişemedi. Beşiktaş, forvetinde Salih Dursun oynayacak kadar zor durumda olan Karagümrük’ü, nispeten iyi bir oyunla 1-0 yenmişti.

SÜPER LİG’DE DERBİ HAFTASI

Gelelim Süper Lig’de ikinci haftaya. Bir derbi izleyeceğiz ikinci hafta, Galatasaray evinde Trabzonspor’u ağırlayacak. İki takımda henüz hazır değil. Ancak ‘hangisi daha az hazır’ derseniz Trabzonspor derim. Hem kadro kalitesi hem de futbolcuların form durumuna baktığımız zaman, Galatasaray bir adım önde bence bu maç özelinde. Trabzonspor oynadığı futbolla açıkçası bana umut vermiyor. Kadro kalitesi, hoca kalitesi, form durumu, iç saha avantajı ne taraftan bakarsanız bakın bu maçta favori Galatasaray.

FENER’DEN SAMSUN’A ÇIKARMA

Gelelim Fenerbahçe’ye, ilk hafta açıkçası pek umut veren bir oyun yoktu, özellikle 10 kişi kalmış takıma kendi sahanda bu kadar zorlanmak, gelecek haftalar açısından sıkıntı çıkarabilir. Ancak ligin ilk haftaları olduğu için olumsuz bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Fenerbahçe’nin özellikle orta sahada ekstra katkı verecek bir oyuncuya ihtiyacı var. Fred geldi diyebilirsiniz, ancak Fred daha çok orta sahaya dinamizm katacak bir oyuncu. Fenerbahçe’nin ince işler yapacak bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Samsunspor maçı özelinde çok bir şey söylemeye gerek yok, kadro kalitesi belli, form durumu belli. Fenerbahçe’nin çıkıp rahat rahat kazanması gereken bir maç olduğunu düşünüyorum.

BEŞİKTAŞ’TA PENDİK MESAİSİ

Beşiktaş ise Süper Lig’in yeni ekiplerinden Pendik’i sahasında ağırlayacak. İlk hafta diğer büyüklere nispeten daha iyi bir oyun oynayan Beşiktaş’ın, bu maçta da çok zorlanacağını düşünmüyorum. Samsunspor ve Pendikspor ligin ilk haftaları olsa da şu an için zayıf halkalar olarak göze çarpıyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR