İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Süper Lig’de kritik viraj

Süper Lig’de kritik viraj

Bugünkü yazımda büyük takımların Süper Lig’de 8’nci hafta maçlarını değerlendireceğim.

Fenerbahçe ile başlayalım

Ligin en formda ve en iyi futbol oynayan takımı kesinlikle Fenerbahçe… Rizespor maçında da bunu gördük, ben Fenerbahçe’nin Rizespor karşısında zorlanmasını bekliyordum, ancak Fenerbahçe bir buldozer gibi önüne gelen bütün engelleri yıkarak geçiyor. Özellikle değinmem gerek bir oyuncu var, Sebastian Szymanski… Gerçekten Allah’ın bir lütfu kendisi. Fenerbahçeli taraftarların onu izlerken doktoru, yani Alex De Souza’yı hatırladığını düşünüyorum. Oyunu okuması, harika gol vuruşları… Hatta Alex’den ekstraları bile var, 50 metre adam kovalayıp yüzde 100 golü engelliyor, Szymanski gerçekten çok farklı bir futbolcu. Gelelim Fenerbahçe’nin genel oyununa, sarı- lacivertliler gerçekten çok baskılı, her an atak yapan ve harika pas oyunu oynuyor. Ancak bu ne kadar sürer meçhul, çünkü bu oyunu oynamak gerçekten zor. Fenerbahçe’nin ilerleyen haftalarda sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum. Ancak bu anlarda da Tadic, Dzeko, Szymanski, Fred gibi yıldızlar sahneye çıkacaktır. Fenerbahçe Süper Lig’de 8’nci hafta maçında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Kasımpaşa 3 galibiyet 3 beraberlik ve aldığı 1 yenilgi ile ligde 6’ncı sırada yer alıyor, iyi bir gidişatları var aslında oynanan oyunda tatmin eder nitelikte. Ancak Fenerbahçe’nin bu maçta çok da zorlanacağını düşünmüyorum. Rahat bir maç olacaktır.

Cimbom Akdeniz’e açılıyor

Galatasaray Süper Lig’de 8’nci hafta maçında Antalyaspor ile karşılaşacak. Antalyaspor lige pekiyi başlayamamıştı, ancak son haftalarda aldıkları galibiyetlerle biraz rahatladıklarını söyleyebiliriz. Galatasaray ise ligde pek iyi bir oyun sergileyemese de Şampiyonlar Ligi’nde gördük ki istediği zaman müthiş bir oyun oynayabiliyor. Manchester United maçında gerçekten doğru bir oyun vardı sahada.

Galatasaray’ın Antalyaspor maçında zorlanarak kazanmasını bekliyorum çünkü Avrupa yorgunluğu var, oyuncularda da az da olsa rehavet oluşabileceği kanaatindeyim.

Beşiktaş İstanbulspor’u ağırlıyor

Üç büyükler arasında en kötü futbolu oynayan takıma gelelim, yani Beşiktaş’a. Kartal, ligin ilk maçından beri Beşiktaş oynadığı hiçbir maçta tatmin eden futbol sergilemedi. Beşiktaş, düşe kalka bir şekilde buralara geldi, ancak bu böyle ne kadar sürecek ben pek kestiremiyorum açıkçası. Transferler hiçbir işe yaramıyor, oyuna etki transfer sayısı neredeyse yok gerçekten. İstanbulspor maçı özeline gelirsek Beşiktaş zorlansa da İstanbulspor’u yenebilecek bir takıma sahip. Ancak diyemiyorum ki kesin Beşiktaş kazanır, çünkü o hisleri bize vermiyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR