İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Süper Lig’in 18 haftalık karnesi

Süper Lig’in 18 haftalık karnesi

Bugünkü yazımda Süper Lig’de geride kalan 18 haftayı değerlendireceğim.

Süper Lig’de 18 haftayı geride bıraktık. Fenerbahçe ve Galatasaray açık ara en yakın rakiplerine fark atarak zirveyi paylaşıyorlar. Bu iki takımdan birisi yüksek ihtimalle sezon sonu ipi göğüsleyecek. İki takımın da oyununa baktığımızda benzer unsurları görüyoruz. Her iki takım da oyun yapısı anlamında birbirine benziyor. Bunu derbide de gördük.

Oyunu sıkıştırmak istediklerinde tabiri caizse kale önüne otobüs çekmek istediklerinde iyi çekiyorlar. Küçük detayların şampiyonu belirleyeceğini düşünüyorum. Bu küçük detaylar bence ekstra performanslar olacak. Örneğin Galatasaray’da bir Premier Lig Zaha performansı görürsek, Galatasaray ipi göğüsler. Ya da Fenerbahçe’de kırmızı kart görmeyen istikrarlı bir Fred görürsek Fenerbahçe ipi göğüsler. Ufacık detayların bu sene çok önemli olduğu kanaatindeyim. Demiştim ya her iki takımın oyunu birbirine çok benziyor. Bence kırılma noktaları da birbirine çok benziyor. İki takımda son derece duygusal takımlar ve hoca takımları. Bu sene şampiyon olacak takım kesinlikle hak ederek kazanacak.
Bu senenin flaş takımı beklendiği gibi Adana Demirspor oldu. Herkes onlardan bu performansı bekliyordu. Son dönemde düşüş yaşayıp hocalarını gönderseler de puan tablosunun üst tarafında yer almayı başardılar. İlk 1 haftanın hayal kırıklığı ise kesinlikle Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlılar tam 3 hoca değiştirdi. Zihniyet ve kadro değişmedikçe Beşiktaş’ta işler değişmeyecek gibi duruyor.
Gelelim Arabistan’da oynanacak derbiye…

Türkiye’de futbol organizasyonlarının en büyük maçı belki de Fenerbahçe-Galatasaray maçı. Kimse Türkiye’nin en büyük derbisinin bu maç olduğunu inkâr edemez. Geçtiğimiz hafta oynanan maçta her iki takım da defans tedbirini elden bırakmadı.

Gerçekten sıkıcı ve kötü bir maç oldu. Ancak bu maçın öyle olmayacağını düşünüyorum. Her iki takımın da kartlarını açık oynayacağını düşünüyorum. Fenerbahçe de Galatasaray da oyunu kilitlemek istediklerinde iyi kilitliyorlar. Bunu geçen maç gördük. Fenerbahçe’de Fred bu maçta olacak.
Bunun çok büyük bir artı olduğunu düşünüyorum. Benim favorim bu maçta Fenerbahçe. Maçın uzatmaya gitmeyeceğini ve zevkli bir 90 dakika sonunda kupanın sahibinin belli olacağını düşünüyorum. Her iki takımda da performansları önemli olan oyuncular var.

Galatasaray’da Hakim Ziyech’in form durumu çok önemli. Ziyech iyi olduğunda etrafını da oynatan bir oyuncu. Fenerbahçe’de ise Szymanski’nin bu maçta öne çıkmasını bekliyorum. Oyuncuların yanında hocaların da kararları çok önemli. Bence her iki hoca da oyuna müdahale etme anlamında geç kalıyor. Umarım kaliteli bir maç izleriz ve hak eden kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR