Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ

TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ

 

15 TEMMUZ 2016 tarihinde Türk milletinin şanlı tarihine destansı bir gün daha eklendi. Vatan haini, kana susamış, kendini birilerine peşkeş çekmiş birkaç kişi darbe yapmaya kalktı ve boylarının ölçüsünü almış oldu. Yüce Türk Milleti, terör örgütü FETÖ nün yapmaya çalıştığı darbe girişimini engelleyerek, bu vatanın sahipsiz olmadığını ve her zaman tek yürek mücadele edeceğini dünya kamuoyuna gösterdi.

Tüm dünya ülkelerince unutulmaması gereken bir şey var, biz Türk milletiyiz, Vatan topraklarımızı kanlarımızla aldık ancak ve ancak kanlarımızla veririz. Halkımızın bu darbe girişimi karşısındaki dik duruşu ve gösterdiği dirayet örneği ile asıl destanı onlar yazdı. Canlarını tankların, uçakların, helikopterlerin ve silahların önüne atmaları tüm dünyayı ülkemiz üzerindeki planları için düşünmeye davet etti. Gördüğümüz üzere bu planlar üç beş kişinin kalkışabileceği şekilde bir hainlik örneği değil. Arkasında bazı ülkeler, bazı kimseler var.

Tabi ki bu darbe girişiminin engellenmesinde Baş Komutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN çok büyük etkisi var. Darbe girişimi gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Türk ulusundan sokağa çıkmasını ve vatanına, bayrağına, devletine ve milletine sahip çıkmasını istediğinde, hiç düşünmeden canını ortaya koyan bu milletin dik duruşunu ve dirayetini takdir ediyorum. Şimdi dünya kamuoyunda şu söylenmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ IN İslam Dünyasının lideri konumunda olması. Çok sıkıntılı geçen bu süreçten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza çok önemli görevler düşüyor. Kritik Rusya ziyareti ve sonrasındaki adımlar Türkiye için çok önemli. Rusya ile ilişkilerini arttırması, ABD ve Avrupa ülkeleriyle ilişkilerinde biraz hız kesmesi ülkemizin çıkarları hususunda çok önemli. Burada tabi ki tamamen Rusya ya yönümüzü dönmekten bahsetmiyoruz. Rusya’nın kendine bağlı olan ülkelere karşı tavırları ve o ülkeleri sahiplenişi herkese örnek olmalı. Amerika ise kendine bağlı diğer ülkelerde liderleri belirleme isteği, istediği kişileri getirmek için yaptırmaya çalıştığı darbeler.

Şimdi bu süreç ele alındığında ABD’ nin güvenilir bir yanı yok. Türkiye’yi yıllardır istediği gibi kullanmaya çalıştılar ancak artık devir tersine döndü ve Türkiye bağımsızlığını ilan etti. Türkiye bu saatten sonra tekrar bunların güdümüne girmesin ve şehit olan onca vatan evladının kemiklerini sızlatmasın. FETÖ Terör örgütünün liderini bize vermiyorsa kör olmaya gerek yok. ABD’nin niyeti belli, safı belli, bu girişimin arkasındaki isim belli. Hırsından Orta doğuyu kan gölüne döndüren ABD karşısında Türkiye’nin kararlı adımlar atması ve dirayetli tutumunu koruması gerekmektedir.

Türkiye’yi bundan sonra aydınlık günler bekliyor. 2023 hedeflerini gerçekleştirdiğinde ülkemiz süper güçler arasındaki yerini almış olacak. Yeter ki halkımız, dik duruşunu bozmasın, arasına nifak sokmasın. Hilafet Türkiye’den düştü Türkiye’den kalkacak. İslam’ın yüce sancağı bizimle yükselecek. Allah zaman içinde zaman yaratırım diyor. Bu zaman içinde İslam’ın zaferini göstersin inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımız Yüce Allah yar ve yardımcınız olsun. Türk milletini ilelebet, kıyamete kadar yaşatsın ve yüceltsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR