Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

SİZİN YERİNİZ YOK ANLAYAMADINIZ MI?

SİZİN YERİNİZ YOK ANLAYAMADINIZ MI?

 

Devlet, hükümet, muhalefet, millet geçtiğimiz pazar günü başta İstanbul olmak üzere 80 ilde el ele yıllardır beklediğimiz pozu vererek Türkiye siyasetine Yenikapı açtılar.

                                               ***

Alanlar ülkesini, devletini seven milyonlarca insanla doldu taştı. O anın görüntüleri uzaydan bile çekildi ve o muhteşem manzara tarihe geçti. Bırakın alanların dolmasını sokaklar bile hınca hınç insan doluydu. O sokaklardaki insanları da hesaba katarsak 7- 8 milyon insan oradaydı.

                                               ***

Her görüşten insan vardı alanda. Ülkücüsü, Ak Partilisi, CHP'lisi, Alpereni, Saadetlisi daha sayamadığım farklı grupları. Türkiye siyaseti de alkışlandı o gün ve vatandaşların iyi notunu kazandı siyasiler.

                                               ***

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş neden çağrılmadığına yakındı, kimi medya  Demirtaş'ın meydanda olmadığını belirterek o mitingi "eksik demokrasi" olarak özetledi. Ben ve milyonlar bu tutuma katılmıyor nedense.

                                              ***

Çünkü HDP'nin çizgisini ve tutumunu gayet açık bir şekilde biliyoruz. Yıllardır ülkemizin başına bela olan ve binlerce masum asker, polis ve vatandaşımızı şehit eden PKK'nın yaptığı en ufak olayını bile kınayamıyorlar. HDP’nin yöneticileri, PKK leşlerinin cenazelerine katılıyor. Canlı bombalara taziye çadırı açılıyor yine oralara ilk önce gidiliyor buna rağmen "bizi neden çağırmadınız" diye sitem ediyorlar.

                                            ***

Yahu siz bu vatanın evlatlarını şehit edenlerle kol kola olun, onlara ses etmeyin sonra da milletin içinde olmaya çalışın. Siz gelseniz de bu millet sizi kabul etmez zaten. FETÖ neyse PKK da o.  İkisi de hain, ikisi de bu devletin, milletin kuyusunu kazmaya çalışıyor. Onun için size bir tavsiye bu ortamın içine girmek istiyorsanız PKK ve diğer terör gruplarıyla aranıza bir mesafe koymalısınız. Onları reddedip nasıl bir pislik olduklarını yüzlerine haykırmalısınız. Tabi cesaretiniz varsa.

                                             ***

Ancak ben inanmıyorum bu dik duruşu gösterebileceğinize. Çıkıp da PKK'ya medyan okuyabileceğinize. Onun için siz tarafınızı belli etmişiniz. Mağdur edebiyatı yapmaya da alışmışınız. Zaten çağırılsaydınız da gelmezdiniz. Duygu sömürüsünü bırakın artık. Bu iş Meclis grup kürsünde fotoğraflar gösterip eleştirmeye benzemiyor. Oy uğruna değil de bu milletin uğruna bir şeyler yapın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR