Buket Beslen

Buket Beslen

Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları

Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları

15 Temmuz gecesiydi, hava sıcaktı
Bir ihanet kalkışması ülkeyi yaktı
Gün bugündü bütün millet ayağa kalktı
Çoluk çocuk ihtiyar genç sokağa aktı

Demokrasi darbe yemiş, şaşkındı millet
Ya özgürlük bundan sonra yahut da zillet
Milyonların ayak sesi titretti yeri
Elde bayrak, dilde tekbir, koştu ileri

Demokrasi destanında şahitler biziz
Bir ölünce bin dirilen şehitler biziz…
Başkomutan emir verdi: İnin meydana!
Sahip çıkın al bayrağa, aziz vatana!(Alıntıdır)

Bundan 7 yıl önce 15 Temmuz 2016’da TSK içerisindeki hain terör örgütü FETÖ mensubu bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda başlatılan darbe girişimi ile ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast edilmiş, vatan topraklarımız esir alınmak istenmiştir. Silah seslerinin gecenin suskunluğunu bozduğu darbe girişimiyle yüzleşen Türkiye, millet ve devlet el ele, omuz omuza düşmanın üzerine yürümüş ve tüm dünyaya örnek olmuştur.

Tüm yurtta yaklaşık olarak 22 saat sonra kontrol altına alınan Türk demokrasisini hedef alan bu eylem sonucunda görülmüştür ki Türk halkı vatanını ve bayrağını canı pahasına korumuş, düşmana geçit vermemiş, yapılan darbeyi sonsuz irade ve inanç, büyük bir direniş ve cesaret ile geri püskürtmüştür.
Dünyada örneği görülmemiş kutlu ve haklı zafer sonucunda her yıl yurt içi ve yurt dışında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Türk Milleti’nin göstermiş olduğu demokrasi bilincini, mücadele ruhunu, cesaret ve kararlılığını, dirayetini, inancını ve en önemlisi hainler karşısındaki dik duruşunu toplumsal hafızada her zaman diri tutmak için özenle hazırlanmış çeşitli etkinliklerle anılmaktadır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarının yurt içi ve yurt dışı koordinasyonunu yürüten İletişim Başkanlığı’nın kurduğu 15 Temmuz Proje Takip Sistemi’ne göre yakın geçmişi incelendiğinde 2020 yılında yurt içinde 2 bin 961, yurt dışında ise 700’ün üzerinde etkinlik düzenlenmiştir. 2021 yılında 3 bin 876, 2022 yılında AA’dan elde ettiğim bilgilere göre kurum ve kuruluşlar tarafından 9 bin proje girişimi ile son 6 yılın en yüksek faaliyet sayısına ulaşılmış, 2023 yılında ise yurt içinde 8 binin üzerinde projenin kaydı tamamlanmıştır.

Ayrıca her yıl çeşitli temalarla farkındalık oluşturulan 15 Temmuz’da bu yıl “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları, Vatanın Kahramanları, Milli İradenin Kahramanları, Demokrasinin Kahramanları, Milletin Kahramanları” söylemleri ön plana çıkarılacak birçok etkinlikle 15 Temmuz ruhu yeniden yaşatılacaktır.
Sözlerimi sonlandırırken ülkemizin dönüm noktalarından olan, vatan topraklarımızı işgalcilerin, vesayetçilerin, ülkesine ihanet edenlerin eline bırakmadığımız bu kutlu gecede vatanını ve bayrağını korumak için korkmadan şehadete koşan 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, 2196 gazimize ise şükranlarımı sunuyorum.

Bu vatan size minnettar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR