Yetişkin ahlaksızlığı
Yetişkin insan aklını başına almış, eylemlerinde doğruluk ile hareket eden, her hareketi örnek alınan bireylerdir.
Bir çocuk yetiştiriyorsan örnek alacağı tek kişi anne ve babasıdır. Her kızın hayali babası gibi bir adamla evlenmek iken, her erkek çocuğun âşık olduğu kadının annesine benzemesidir hayali. Toplumda da yetişkin kişiler örnek alınarak belli yerlere gelmiş anne babalardır. Ama günümüzde yetişkin Ahlaksızlığı diye bir tabir oluştu.
Ahlak neydi önce onu bir açıklayalım; Ahlak, insanın doğuştan getirdiği veya sonradan kazandığı bir takım tutum ve davranışlardır. Ahlak kavramı çoğunlukla sonradan kazanılan tutum ve davranışlardan oluşmakta. Bir kişinin ahlakı yetişme şartlarıyla doğru orantılıdır. Örnek aldığı anne babasından, yetiştiği aile ortamından, girdiği arkadaş gruplarından ahlak kişide kazanılır. Ama bakıyoruz ki toplumumuzda büyük bir kesim Ahlaksızlığın simgesi konumunda.
Trafikte korna çalındı diye birbirinin canına kast edenler, dörtlüleri yakıp ortaya araba bırakıp gidenler, engelliler için ayrılmış park alanlarına park edenler, sigara içilmeyen yerlerde sigara içenler, çift taraflı araba park edip yolu daraltanlar, ormanda mangal yakıp ateşi söndürmeden gidenler, sigarayı ağaçlarda söndürenler, hastane sırasını beklemeyip eşkıya gibi doktor odasına girenler, sesi yüksek kişilerin sesi çıkmayan masum kişilerin sıralarını her alanda gasp edenler, doktor randevusu alıp gitmeyenler gibi sayısız örnek verebileceğim şekilde yetişkin ahlaksızlığını yaşamaktayız.
Bu denli tutum sergileyen bir yetişkini örnek alan bir çocuktan nasıl bir davranış belkenir ki? Bu yetişen çocuk devlete nasıl fayda sağlar? Ahlaksızlık bu kadar yayılmışken çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz? Evlerde anne baba tarafından verilen eğitimler çocuk üzerinde olumlu katkı sağlarken dışarıdaki hayattaki eğitimsizlik çocuklarımız üzerinde ahlaksızlığa sebep olmakta.
Ahlaksızlık boyutunun küçüğü büyüğü olmazken toplumdaki oluşturduğu yer gün geçtikçe büyümekte. Toplumdaki sorunlar ülkenin hepsini kapsıyorsa bu sorunlarla da hep birlikte baş gelinmeli. Çocuklarımızı şiddete, ahlaksızlığa, zorbalığa, eşkiyalığa değil de her açıdan ahlak kokan güzel davranışlara, saygıya, sevgiye yönlendirmeliyiz. Saygılarımla...

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.