Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Bayram

Bayram

Kurban Bayramınız kutlu olsun. Bayramı dolu dolu yaşıyor, aileniz ile paylaşıyor iseniz ne mutlusunuz. Bayram demek bir nevi aile demek. Sabah yapılan kahvaltılar, bayramlaşmalar, çocukların beklediği harçlık alma seromonisi, kesilen kurbanlar ve paylaşılan etler. Bunlar varsa bayram bayramdır tam anlamıyla. Bunlar bizim yitiemememiz gereken kültürümüz. Bayram tatilini Kurban tadından uzakta tatile vakit ayıranlarda yavaş yavaş yozlaşmamızın kanıtı. Bayram denince büyüklerin öpülen elleri, yapılan ziyaretler gelir. Bir kimseyi sevindirmek oysa ne güzeldir. Çalınmayan kapısını çalmak ona nasıl bir haz verir bilinmez.

Kapıya şeker toplamaya gelen çocukların yüzündeki mutluluk paha biçilemez. Pay edilen etlerin dağıtımındaki özen. Bütün değerlerimizle bayram bayramdır.

Aileyi ön plana çıkaran bayramlarda ailesiz evler için de bir yas gününe döner. Dökülen gözyaşları, hatırlanılan eski bayram görüntüleri, yenilen kahvaltı masaları... Her zaman güzel geçmeyebiliyor. Dünyada sevinç olduğu kadar üzüntü de var ne yazık ki.

Özellikle depremzedelerimizin bayram sevinçleri kursaklarında kaldı desek yanlış olmaz. Her biri mezarlarının başında evlatlarına, eşlerine, ailelerine seslendi. Onların kapısını çaldı. Ne acıdır ki kimse bu şekilde bir sonucu hak etmez. Onların bu durumda olması bizlerinde içlerinde burukluk bırakıyor. Biz bir oldukça milletiz. Onların acısı bizim acımız. Onun içindir ki başta can sağlığı diler sonra tekrardan kurban bayramınızı kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR