Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Çocuk Gelin

Çocuk Gelin

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan bir haberle sarsıldık. Bu kadar da olmaz dedirtti. Ne akla ne mantığa sığdı. Ama gerçekti. 15 yaşındaki bir çocuğu zorla evlendirmek isteyen anne-baba. Bu nasıl bir ebeveynliktir. Bu nasıl bir edepsizliktir. O kadar mı düştük evlendirme yaşında. 15 yaşındaki bir çocuğun evlendiği adama ne gibi bir faydası olabilir? Hangi haklı sebep sizi olura itti.

Olmazların içinden nasıl bir kafayla olura ikna oldunuz? Bunu yapan anne-baba olamaz. Anne babalık bu kadar acımasız olmamalı. Evladının gözünün içine bakarak büyüten anne baba olurken siz nesiniz? Hangi iğrençlik içinde mecbur kaldınız.

Utanılan bir durum ile karşı karşıya kaldık. Ne acı. 15 yaş demek evlilik yaşı demek değil. 15 yaş okulunda sınavlarına hazırlanan, arkadaşlarıyla sokaklarda oynayan, elinde boya kalemleriyle resim yapan yaştır. Lütfen şaşırmayalım. Artık insanlığın çivisi çıktı demek istemiyoruz.

Çocuk gelin konusu bundan yıllar önce çoğu gündemde var iken zamanla azalmıştı. Daha çok kırsal kesimin köylerinde yaşanıyor bu tarz olaylar.

Neden diye sordunuz mu? Tamamen cahillik, para ve edepsizlikten ibaret. Başka bir açıklaması olamaz. Daha yazılacak onca acımasız çirkin söz varken sizlere edepsiz demeyi yeğliyorum. Sizin yapamadığınız anne babalığı 15 yaşındaki kızınız mı evladına yapacak? Buna nasıl inanılır.

Bu tarz olaylar karşısında sessiz kalmayalım. Etrafımızda bu denli olayların yaşandığını duyar veyahut görür isek hemen yetkili birimlere haber verelim. Ki bu tarz çirkinlikler bizim gelenek ve göreneklerimize zarar vermesin. İlerde evlatlarımıza anlatabileceğimiz bir kültürümüz kalsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR