Hakan Şahin

Hakan Şahin

Cuma Rahmettir

Cuma Rahmettir

Geçtiğimiz hafta “Kara Cuma” ibaresiyle İslam inancımıza yakışmayan bir indirim günü yaşandığına şahit olduk. Ülkemizde her kesimden tepkiler geldi ve gelmeye devam ediyor. Duyarlı esnaflarımız “Kara Cuma” kampanyasına karşı “Bereketli Cuma, Ak Cuma” gibi karşı kampanyalar başlattılar. Esnaflar bu günde indirimler uygulayarak Cuma gününün Müslüman inancındaki yerini hatırlatıyorlar. Bu uğurda çalışanlara Allah bol kazançlar versin inşallah diyelim. 
Geçtiğimiz Cuma namazı hutbesinde de bu hususa dikkat çekildi. Buradan paylaşmakta yarar olacaktır diye düşünerek hutbede okunanlara yer vermek istiyorum. İngilizce’den Türkçe’ye çevirisi Kara Cuma olan Black Friday ibaresinin kabul edilemeyecek derecede çirkin olduğu ifadelerine yer verilen hutbede, şu ifadelere yer verildi: “Zira bizim inancımızda bütün günler Allah’ındır. Her günün sabahı, aydınlık bir geleceğe uyanıştır. Bir inancın sembolünü hedef alan ve mensuplarını yok sayan böylesi saygısız ifade ve yaklaşımların bizim geleneğimizde yeri yoktur. Bir dinin kutsalının çılgınca ve sınırsızca bir tüketim anlayışına alet edilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Zihinlerde olumsuz bir algı oluşmasına sebep olacak bu tür gayretler karşısında müminler olarak bizlere düşen, dinimize ve değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Bugün insanlığa karşı en önemli görevimiz, yüce dinimiz İslam’ı, hidayet rehberimiz Kur’an’ı, alemlere rahmet Peygamberimizi en iyi şekilde temsil etmektir, doğru tanıtmaktır. Unutmayalım ki biz bu uğurda gayret ettiğimiz müddetçe Allah’ın yardımı da bizimle beraber olacaktır. Hazreti Peygamberin ifadesiyle güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Bu yüzdendir ki cuma, yüce dinimiz İslam'ın sembollerinden biridir. Cuma rahmettir. Cuma berekettir. Cuma huzurdur” denildi.
CUMA BEREKETTİR
Tokat'ta kupa terapisi yapan eski gazeteci Halit Arslan, Kara Cuma'ya karşı 'Ak Cuma' kampanyası başlattı. Arslan, “Bir Kara Cuma kampanyası başlatıldı. Bizlerde 'Ak Cuma' olarak bir kampanya yapıyoruz. Bunlara karşı, bu siyonistlerin yaptıklarına karşı bizde ne yapıyoruz Ak Cuma kampanyası başlatıyoruz. Sevgili dostlarımıza yüzde 50 kampanya yaptık. 10 lira ise kupası 5 liraya düşürdük. Cumanız mübarek olsun hayırlı Cumalar ” diye konuştu. 
Şanlıurfa'da bir esnaf, ABD'de ve birçok ülkede mağazaların indirim yaptığı gün olan "Black friday (Kara cuma)" tanımlamasına tepki amacıyla "Bereketli Cuma" kampanyası düzenledi ve beyaz eşya fiyatlarını yüzde 40-50 düşürdü. Kara cuma" adı altında düzenlenen kampanyayla İslam'ın karalanmaya çalışıldığını söyledi. Bir Müslüman olarak olaya kayıtsız kalamadığını ve "Bereketli Cuma" isimli bir kampanya başlatmaya karar verdiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya, bütün dünyada alışveriş çılgınlığına sahne olan Kara Cuma (Black Friday) tanımına Twitter'dan tepki gösterdi. Yerlikaya, Twitter paylaşımında "Nedir bu Kara Cuma, neden Cuma? Aydınlık bereket bayramdır Cuma, huzurdur Cuma, güneşin doğduğu en güzel gündür Cuma, neyin algısı yapılıyor bu özel günde, neyin operasyonu yapılıyor?" diye yazdı. 
Yurt genelinde Cuma günleri özel kampanyalar başlatan esnaflarımızın olması hepimizi memnun etti. Ayrıca bunu Cuma gününü bereket ve rahmet günü olduğunu hatırlatarak yapmış olmaları Müslümanları oldukça sevindirmiştir. Zira bizim inancımızda bütün günler Allah’ındır. Sadece Cuma’ya değil diğer günlerimize de kara sürmeyiz. Bu  da böyle biline.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR