Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Fırsatçılık

Fırsatçılık

İnsanların zor zamanlarını fırsat bilip onların zayıf yanlarından faydalanmanın adı nedir?

Fırsatçılık mı, sahtekarlık mı, alçaklık mı?

Ülkemiz içinde bulunduğu durumda en az zararla çıkmaya çalışırken bu durumu kollayan fırsatçı sürüsünün olması ne acı. Depremin açtığı zararları, kayıpları, yıkımları yaşayan bir insana nasıl olur da başka bir insan hilekarlıklarıyla tuzaklar kurar. Bunu neden mi söylüyorum.

Çünkü bu yüzden söylüyorum; depremde evini kaybeden vatandaşlarımız başka şehirlere taşındı. Ve illaki bir kiralık ev bakma yönünde adımlar atıldı ama bilemiyoruz ki zihni kötülükle dolu insan kılıklılar bu zayıf yanlarını kullanarak onlardan fahiş fiyatları kiralık evlerine yansıttılar. Bu nasıl bir insanlıktır.

Nasıl bir vicdansızlıktır. Normal günde yapıyorsunuz yapacağınız bütün kötülüğü ama ülke böyle zor zamandayken de yapılmaz ki. Eğer bunu yaparsanız bu sıfatları da çok güzel hak edersiniz. Bu doğal afeti yapan Allah senin bu davranışını görmezden mi gelir.

Sanma ki sende aynı durumda olmayacaksın. Kimse muhtaç duruma düşmesin isteriz ülke olarak. Yardımları yapmak için çabalayan onca insanımızla siz nasıl bu ülkede yaşarsınız. Hak etmiyorsunuz bizim milletimizin masumluğunu, merhametini, vicdanını.

Dayanışmanın ön plana çıktığı bu günlerde bu şekilde haberler görmek istemiyoruz. İstiyoruz ki ev sahipleri 3 aylık kira almama kararı aldılar. İstiyoruz ki ev sahipleri kiralarının yarısını veya kendi belirlediği tutarda bir indirim uygulama kararı aldıklarını.

İşte o zaman günlerce haberlerde izlemekten zevk alacağımız konulardan olursunuz. Ama bu şekilse değil. Bunları duymaktan, yazmaktan ve görmekten üzgünüm. Ama bunu yapan kitle duyarlı milletimizin yanında hiç denecek kadar az. Güzel günler yakın.

Tekrardan, yeniden inşa etmeyle eski güzel günlerimiz gelecek. Biraz sabır ile olamayacak hiçbir şey yok. Duyarlı, dayanışma, yardımlaşma ve merhametle dolu günler görme ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR