Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

İnsanlık Tarihi

İnsanlık Tarihi

İnsanoğlu varoluşundan bu yana her zaman bir sınav içindeydi. Balçıktan yapılırken de günümüzde de. İlk varoldu hayatta kalmak için demirden, taştan korunma aletleri icat etti. Sonra yemek yeme güdüsü için hayvan avlamayı öğrendi. Göçebe yaşama ayak uydurmak için oradan oraya savruldu. Zamanla insanlık hırsına, daha çok toprak isteği ve cihat düşüncesiyle savaşları başlattı.

Güçlü olan kazandı güçsüz, donanımsız olanlar yok oldu. Peygamber efendimiz zamanında İslam’a karşı bir savaş gerçekleşti. İslam’ı yok etmeye çalışan zihniyetlere karşı açılan cepheler ağır yaralar alsa da kazandı. Daha sonra Dünya haritadaki yerini tamamlayınca beraberinde doğa afetleri, taşkınları, felaketleri getirdi. İnsanlık yine bir sınav içindeydi. Direnemeyenler yok oldu.

Salgın hastalıklar yüz gösterdi. Milyonlarca insan bu hastalığa karşı savunmasız kalıp can verdi. Depremler can aldı. İlk çağdan günümüze kadar insanlığın içinde bulunduğu sınavlar hiç bitmedi. Katlandı ve katlandı. Dünyada yaşayabilmenin şartı galiba sınavlara karşı başarılı olabilmekti. Güçlü ile güçsüzün yarışıydı dünya. Hırs ile nefsin, var ile yokun sınanmasıydı. Peki güçsüz insanların suçu neydi?

Şuan aynı Gazze'de masumların içinde bulunduğu durum gibi. Onların ne suçu vardı? Neyin bedelini canlarıyla ödüyorlardı? Hırsının kurbanı bir devlete karşı nasıl savunabilirlerdi? Masum evlatların, annelerin, yaşlıların neden bu sonu hak ettiğini düşünüyorlardı?

Bu insanlık faciası. Yapılanlar kabul edilemez. Savaşılacaksa kurallara göre oynanması gerekmez miydi? Bir çocuğun elinden oyuncağını alır gibi hayatlarını aldınız. Bunların hesabı ne zaman sorulacak? Gidenin yeri nasıl dolacak?

Evet geçmişten günümüze insanoğlu bir takım sınavları maruz kaldı. Doğadan var olan sınavlara bir şey yapamayız. Onlar tabiatın getirdiği sonuçlar. Yok edilemez ya da durdurulamaz. Ama bazı kesimlerin daha çok diyerek hırs uğruna zayıf gördüğü insanlara saldırması durdurulur ve yok edilir. Bunlara sessiz kalmak da aynı suçu işlemek değil midir?

Masum bebeklerin haklarını kim savunacak? Korkunç görüntülere vah tüh diyerek mi beklenecek bu savaşın sonucu. İnsanlık yok olmak üzere. Hangi dönem bu yapılanı kabul eder? Hangi insan buna destek verir? Artık Dünya'da bir çocuk daha ölsün istemiyoruz. Onların görebileceği günleri ellerinden alınmasını istemiyoruz. Artık sessiz kalınacak zaman değil Dünya olarak birlikte harekete geçilecek zamana geldi. Bizleri karşılayacak sınavlar umarım bu kadar zalimce olmaz. Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR