Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Kitap Okuyalım!

Kitap Okuyalım!

En son okuduğunuz kitap neydi?

Ya da en son ne zaman kitap okudunuz?

Bu soruların cevabını verebiliyorsanız çok şanslısınız. Ya da bir kitabın sayfasını karıştırdıysanız da aynı oranda olmasa da şansa sahipsiniz.

Kitap okuyan bir insanı konuşmasından anlamak zor değil. Seçtiği kelimelerinden, dağarcığının genişliğinden, hitap şeklinden gibi etmenler kitap okuyan bir kişide diğer insanlara fark atacak kadar fazladır. Kitap okuyan insan ayrıcalıklara sahiptir. Kitap okuyan insan sözü dinlenir kişidir. Kitap okuyan kişi iyi bir anne babadır. Anlıyacağımız kadarıyla kitap okumak her alanda sizi mükemmel donanımlarla kuşatır. Her şeyin en iyisine layık olursunuz. Toplumda itibar görmek de bunlar arasında.

Okula ilk başladığımız andan itibaren bizlere kitap okumayı aşılayan öğretmenlerimiz sayesinde kazandık bu özellikleri. Birinin size kitap okuma alışkanlığı aşılaması kadar güzel bir hediye olamaz. Elinde bir kitapla gelen insandan zarar gelmez. Kitap her kapıyı açar.

Kitap her kalbi açar. Bizler kitap okumanın aşılandığı genç nesildik. Tabi bu alışkanlığı sürdürmek de bir o kadar kıymetli. Her yiğidin yapabileceği iş de değil. İstikrar sağlayan her daim kazandı. Her önüne gelen yazarı okuyarak değil okumak. Kıymet bilir yazarları okumak, bizlere bir şey katanı okumaktır önemli olan.

Daha dünkü yazarları göklere çıkaran nesil sayesinde değerli yazarların okuma kitlesi bir nebze de olsa azaldı. Ama her daim taze kalan kitaplar işte kıymet bilir yazarlarımıza ait. Çocuklarımıza kitap okumayı aşılayalım. Küçüklükten eline verdiğiniz telefonlar sizin çocuklarınıza hiçbir katkı sağlamayacağı gibi onların iletişim becerilerini de köreltir. İki kelimeyi bir araya getiremeyen nesiller yetiştirmek istiyorsanız verin eline telefonu. Kendini ifade edememiş, daha bir kelimenin tanımını bile yapamamış gençler çoğalırsa nasıl bir gelecek bekler ki bizi.

Nasıl çağdaş, aydın, parlak gençler yetişir. Onun için ilk önce kitap okumayı aşılanan bir çocuk artık fikirleriyle, yaptıklarıyla hep parlak bir gençtir. Her daim parlak, aydın ve çağdaş gençler olması dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR