İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Ortalık Yangın Yeri

Ortalık Yangın Yeri

Türk futbolundaki kaos bitmiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Galatasaray için sert ifadeler kullanan Ali Koç, “Galatasaray bir beka sorunudur” dedi. Öncelikle bu ifadelerin fazlasıyla sert ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. Zamanlaması ve açıklamaların biçimi; gerçekten olmaması gereken her şey olmuş. Biz ne kadar ‘saha içinde kalalım’ desek de, futbolun önde gelen isimleri bunun olmaması adına her şeyi yapmaya gayret ediyor. Geçmişimizi bırakıp futbolumuzun şu anki durumuna odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Fenerbahçe özelinde henüz kaybedilmemiş bir şampiyonluk var. En yakın rakibinle aranda sadece iki puan fark varken çıkıp bu minvalde açıklamalar yapmak kendi konsantrasyonunu bozmaktan başka bir işe yaramaz. Fenerbahçe’nin bu kaos kafasından çıkıp sakinleşmesi gerektiğini düşünüyorum. 9 yıldır alınamayan şampiyonluk camiada büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Bu açıklamaların bu sebepten olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe acilen şampiyon olmalı ve üstündeki bu sıkıntı durumunu atlatmalıdır.

Galatasaray ise bu durumu yine en iyi şekilde yönetiyor. Sakin kalarak yapması gerekeni yapıyor. Bu aşamada tecrübe gerçekten çok önemli. Ülkemizde futbol sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çıktı. Psikolojik bir savaş haline döndü. Bu yüzden sakin olan, ne istediğini iyi bilen şampiyonluğu kapar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR