Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Sosyal Medya Ölüm Getirmesin!

Sosyal Medya Ölüm Getirmesin!

Teknoloji çağında yaşıyor olmamızın en kötü yanı yanlış kullanılan sosyal medya sanırım. Özellikle çocuklar üzerindeki etkisi ciddi seviyelere ulaştı. Yetişkinlerin ahlak dışı kullanımı çocuklar için ölüm senaryoları doğurdu. Elindeki telefonda gezdiği tik-tok 'u marifet bilen anne baba çocuğunun bundan en kötü hasarı alacağını bilmedi belki de bilmek işine gelmedi.

Çünkü hepimiz için vazgeçilmez bir durum haline geldi. Elinde dokunmatik telefon olmayana, İnstagramı kullanmayana, tik-tok' da ahlak dışı video paylaşmayana sanki insan değilmişcesine küçümser bakışlarla baktık. Sanki bu olaylar bizler için sabah kahvaltısı, akşam yemeği gibi zorunlu bir durum haline geldi.

Nedendir bilinmez hep de olumsuz yanlarını yücelttik, olumlu, insanlığa fayda sağlayacak yanlarını yerle bir ettik. Artık bilimsel makale, tez, kitap hakkında araştırma gibi kelimeler belki de Google üzerinde araştırılma sıralamasında yoktur. Çünkü yerini tik-tok, instagram gibi insanlığı bitiren uygulamalar aldı. Bunda bizler yeterince olumsuz etkilendik ama çocuklar etkilenmesin diye de hiç esirgemedik. Alenen yaptık. Sevgili olma yaşı artık ilkokullara kadar düştü.

Ne acıdır ki ahlak seviyesi de doğru orantılı azaldı. Bu milletimizin genel bir sorunu. Her hanede var olan sosyal medya bağımlılığı bizlerin sosyalleşmemizi elimizden aldı. Her şeye sanal alemden halleder olduk. Soyut bir alemde yaşarcasına somutluktan uzaklaştık. Böyle bir dünyaya nasıl evlat getirilir orası da ayrı tartışma konusu. Bu konuda nasıl bir yol izlenir, nasıl bir çare bulunur bilemiyorum. Ama güzel bir gelecek vaat etmek artık hayal oldu. İnsan evladı için yaşar.

İnsanın en değerli varlığı evladıdır. Yani öyle olmalıdır. Evladının yok olmasına izin vermemeli. Haberlerde tik-tok yüzünden kaç çocuğumuzun ölüm haberini duymak hiç kolay değil. Buna vesile olan biz aileler farkına varmalıyız. Onlar Dünya 'nın en günahsız varlıkları iken neden böyle sonu hak etsinler. Çocuklarımızı sosyal medya canavarından uzak tutalım.

Elimize telefonlarımızı almasak ölmeyiz. Video paylaşmasan, takip etmezsen elalemi ölmezsin. Ama çocuğunun gözü önünde bunu yaparsan ölüm kaçınılmaz. Çünkü çocuklar gerçeklerin bilincinde değiller. Her söze çok çabuk kanabilirler. Kim çağırsa gidebilirler.

Onlar için bir adım atalım ve sosyal medyanın olumsuz yanlarını gömüp, olumlu yanlarıyla tanışmayı deneyelim. Sağlıkla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR