Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

16 Nisan’dan sonra şimdi Türkiye’nin yükselişini konuşma vakti

16 Nisan’dan sonra şimdi Türkiye’nin yükselişini konuşma vakti

Türkiye’de 16 Nisan günü tarih yeniden yazıldı. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişi içeren Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum oylaması yüzde 51,4 oranındaki oy oranıyla tescillendi.
15 yıllık değişim ve dönüşüm süreci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleşen 15 yıllık değişim sürecinin sonunda yeni bir boyut kazanarak, milletin tercihiyle Türkiye’nin yeni yol haritasının çizilmesi için ilk adım atıldı. Tarihi halk oylamasının kazananı millet, kaybedeni şer ittifakları oldu.
8.kez kendisine inanları yıktı
 ‘Hayır’a aleni destek veren Avrupa ülkeleri, PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri, milleti denize dökmekle tehdit eden zihniyet büyük hüsran yaşadı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 8. kez kendisine inananları yıktı.
Millete ‘mal mal bakacaksınız’ diyenler sus pus oldu
Türkiye’de büyük değişimin başlangıç tarihi olurken, vesayetçi çevreler için de tarihe gömülüşün en önemli adımı oldu. Hayır oyu için Peygamberimize hakaret edenler, milleti denize dökmekle tehdit edenler, terör örgütleri ile ittifak kuranlar Avrupa’dan gelen desteğe rağmen bir kez daha başarılı olamadı. Sırtını milletten başka yere dayayanlar, millete ‘mal mal bakacaksınız’ diyenler yaşadıkları büyük hüsranın ardından sessizliğe gömüldü.
PKK elebaşlarından Bayık’ın referandum tehditleri
PKK elebaşlarından Cemil Bayık, halk oylamasında karşıt görüşte durulması ve "Hayır" oyu verilmesi çağrısında bulunmuştu. Bayık, referandumdan 'Hayır' çıkması durumunda, "Kürt sorununa barışçıl bir çözüm için yeni fırsatlar oluşacak" derken 'Evet' çıkması durumunda, "24 Temmuz 2015'te yeniden başlatılan savaşın yoğunlaşacağına inanıyoruz." demişti. 
“Seni başkan yaptırmayacağız” diyorlardı
Terör örgütüne üye olmak yardım ve yataklıktan cezaevinde olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2015 yılında başkanlık tartışmalarına caps olacak açıklamalarda bulunmuştu. Selahattin Demirtaş, HDP grup toplantısında, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız. Seni başkan yaptırmayacağız. Seni başkan yaptırmayacağız" demişti.
15 Temmuz direniş, 16 Nisan diriliş oldu
15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı sergilediği ruhla sandıklara akın eden vatandaş, milli iradesine sahip çıktı. Egemenliğini dış güçlere ve onların piyonlarına teslim etmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Millete yönelik hakaret ve küfre varan söylemler cevabını sandıkta aldı.
Tarihe millet son notu düştü
 Milli iradesine sahip çıkan vatandaş, faşist Avrupa’ya demokrasi dersi verdi. Gurbetçiler yüzde 60 evet oyu ile Türkiye’ye yönelik tehditlere pabuç bırakmadı. Bugün, millete karşı geliştirilen söylemleri tarihe millet son notu düştü.
Ucuz yalanlara sarılanlara aldırmayın onlar koltuklarının peşinde
16 Nisan’ın hemen ardından yeni yalanlar, ucuz söylemler ve kulaktan dolma iddialara sarılanların kutlu yürüyüşü gölgelemek adına ‘Evet’ bloğunun kaybetmiş gibi pazarlamaya kalkışanların asıl derdinin şimdilerde oturdukları koltuklarını koruma çabasından başka bir şey olduğunu unutmayın. 
Bir kez daha hüsrana uğratacağız
16 Nisan’ın tescillenmesinin ardından çıkılan bu kutlu yolda atalarımızın şanlı tarihinden güç alıp, Türkiye’nin yükselişini konuşma vakti gelmiştir. Allah’ın izniyle tüm engellemelere rağmen tarihi yeniden yazanların başarılarıyla şer ittifakını bir kez daha hüsrana uğratacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR