Faruk Gökyurt

Faruk Gökyurt

Acılar tepkiler

Acılar tepkiler

Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremler ile Türkiye çok büyük bir acı yaşadı. Yaşanan bu büyük acı sonrasında Türk Milleti hiçbir ayrım yapmadan birbirinin yaralarını sarmak adına birlik ve beraberlik içinde insanüstü çabalar gösterdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen 2023 genel seçimlerinin sonucunda çıkan oy tercihleri birilerini rahatsız etti. Bazı çevreler, oy tercihlerinden dolayı tepkilerde bulundu.

Hafta sonu Psikolog Büşra Kiriş ile kaleme aldığımız haberde neden böyle bir tepki verildiğini konuştuk. Kiriş, bu tepkilerin iki sebebi olduğunu söyledi. Birincisi “O dönemlerde büyük bir afet olduğu zaman ortada bir eksiklik ya da hata varsa sorumlusu olarak mevcut hükümet ve belediyeler sorumlu gösterilir. Çünkü ne eksiğin varsa bütün beklenti iktidara karşı olur. Özellikle sosyal medyada çok fazla şikâyet vardı. Hükümete yönelik en sıcak şikayetlerde deprem bölgesinden çıktığı için herkeste şöyle bir beklenti oluştu. ‘Burada yaşayan insanlar mevcut hükümetten şikayetçiler’ şeklinde beklentiler ortaya çıktı. Birinci olarak afet bölgesindeki seçim sonuçları bu beklentiyi karşılamadığı için yine özelikle sosyal medyadan karşı tepkiler çıkmaya başladı” diyerek bölgede yapılan oy tercihinin vatandaşları şaşırttığını ve beklentilerin karşılanmadığına değindi.

İkinci olarak ise, “Depremin üzerinden dört ay gibi bir zaman geçmesine rağmen birçok kurum, kuruluş, topluluk, kutlama, tören bahar şenliği gibi birçok organizasyon iptal etti” diyerek devam eden Kiriş, “Ama seçim gecesi Depremin merkez üstü olan Kahramanmaraş’ta sonucu kutlayan vatandaşlar oldu. Durum bu olunca bölge dışındaki vatandaşlarda ‘biz bu acıyı sizden daha mı fazla hissediyoruz?’ Sorusu oluştu. Bu şekilde hissetmeye ve düşünmeye başladılar. Son üç- dört ay içinde en sıcak şikayetler o bölgedeydi. Ülkede yaşanan en son en acı bu olay olduğu için haliyle deprem bölgesinde siyasi anlamda bir değişiklik beklentisi oluştu. Karşıt tepki gösteren vatandaşlar bu sonucun nedenini anlayamadı. Bu durumda tepkilere neden oldu” diyerek seçim sonrasında bazı vatandaşların kutlama yapmasının tepki çektiğine vurgu yaptı.

Öyle ya da böyle Şubat ayında bu ülke ve milletimiz çok büyük acılar yaşadı. Bu yaşanılan acılar doğudan batıya herkesi derinden etkiledi ve üzdü. Yaşanılan acı sonrasında Türk Milleti bir bütün olarak acıyı paylaşmaya yaraları sarmaya başladı. Tam bir birlik ve beraberlik örneği gösterdi. Şimdi ise akıllardaki en büyük endişe vatandaşların farklı siyasi görüşleri bu birlikteliğe zarar mı verdi. Bana göre hayır Türk Milleti ne kadar birbirine kızsa da küsse de tepkide gösterse yine en ufak bir durumda birlik ve beraberliğini sağlar ve tek yürek olur. Tekrardan birbirine saygı gösteren tekrardan birbirinin saralarını saran kapı komşusunun acısını kendi acısı gibi gören bir millet olur. Siyasi kavgalar biter ebedi dostluklar ve kardeşlikler devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR