Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

AH ŞU ÜNİVERSİTELER!

AH ŞU ÜNİVERSİTELER!



Önceden üniversite deyince aklımıza ilk “Sınavlar sonucu belli bir başarıyı yakalamış öğrencilere eğitim veren kurum” cevabı oluyordu.
Ancak son yıllardaki terör olaylarına ve kalkışmalara baktığımız zaman başı genelde üniversite öğrencileri çekiyor. Bu da ister istemez üniversiteler hakkında tartışmalara neden oluyor. İnsanın aklına ilk gelen sorular “Ne okutuluyor bu üniversitelerde oluyor?”
Eli kanlı terör örgütü PKK’nın kurucularına baktığımızda ya üniversite öğrencisi olduğunu ya da terör olayları nedeniyle üniversiteyle ilişiklerinin kesildiğini görüyoruz. Diğer örgüt yöneticilerinde de durum pek farklı değil aslında.
Örgütlere belli bir sistematik ve canlılık kazandırmak isteyen, o gençlerin dinamik yapısından, farklı düşüncelerinden faydalanıp kendisine güçlü bir ekip kurmak isteyen kişiler, üniversitelerde özellikle marjinal üniversitelere kirli ağlarını örüyor. Bu sebepten dolayı üniversiteler seçilmiş oluyor. İlk olayların başlangıç noktası da üniversiteler oluyor.
Eğitim alması gereken öğrencilerin çoğu marjinal fikirlerle yetiştirilip olmaz denilecek şeyler yapıyor.
Bunun birçok örneğini de iyiden iyiye görüyoruz aslında. Kızılay bombacısı bir üniversite öğrencisi çıktı. Üniversitede okurken dağa çıkan birçok öğrenci var. Yani iyi bir meslek sahibi olabilmek için üniversitelerde okuyan öğrenciler, olmadık işler yapıyor.
Üniversite mezunu bir kişi olarak bu tip manzaralara çokça şahit oldum. Onun için terörün önlenmesi için üniversiteler de bir el atmak gerektiğini düşünüyorum. Zira örgütlerin beyin kısmı buralardan yetişiyor. Öğrenciler arasından lider de çıkarılıyor bombacı da yapılıyor.
Üniversitelerde artık bu iş meslek gibi olmuş vaziyette. Kafası çelinebilecek kişiler hemen yakın markaja alınıyor. O kişilere çeşitli imkanlar sunuluyor. Keskin fikirlerle beyni sulandırılıyor. Artık o eski öğrenciyi ara ki bulasın.
Bu anlattıklarımın sadece zerre kadar olanını hayal dünyam sanmayın ne yazık ki bu kötü şeyler oluyor.  Onun için üniversitelerin de bir değişim yaşaması gerekmiyor mu? Son kararı size bırakıyorum. 
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR