Şule Erciyas

Şule Erciyas

Ahiret hayatını unutmamak

Ahiret hayatını unutmamak

Yüce Allah bizlere sayısız nimetler vermiştir. Bizi insanları her şeyden üstün tutmuş; akıl, fikir, düşünme kabiliyeti vermiştir. Biz insanlar üstün bir yaradılışa sahip olduğumuz için Allah’a layık kul ve ümmet olmalıyız. İnsan kendisine verilen nimetlerin kıymetini bilmeli onlardan gereği gibi faydalanmanın yollarını aramalıdır.

Yaşantımızı güzelleştirerek haramlardan sakınıp elimizi, dilimizi yalandan, dedikodu, gıybet yapmaktan sakınmalıyız. Bizler bu dünyamıza çalıştığımız gibi ahiretimize de çok çalışmalıyız.  Bu dünyada bizlere Allah (C.C) çok nimetler vermiştir ki bizler bunları saymakla bitiremeyiz. Allah’a şükredip bu dünya içinde ahiret içinde çalışmalıyız. 

Gönlümüzü Allah’a yakın tutmalıyız, namazlarımızı huşu içerisinde kılmalıyız. Allah’a çok zikredenlerden olmalıyız. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem: “Sizin hayırlınız dünyası için ahiretini, ahireti için dünyasını terk eden değildir.  Bilakis sizin en hayırlınız her ikisinden de nasibini alandır” buyurmuştur. 

Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi biz mümin insanlar bu dünyadan da ahiret hayatından da nasiplenmemiz gerekir. Hem ahiret hem de bu dünya için Allah’a kul olabilmek şükür etmek bizlere çok değerler katacaktır. Kuran-ı Kerimde; “Ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etmeleri için yarattım” buyurmuştur. Bizler ebedi olan ahiret hayatı için çalışalım. 

Dünya meşgaleleri arasında ahiret hayatımıza yön verelim. Müslüman olarak şahıslara takılmayalım, insanları din, dil, ırk olarak ayırmayalım bizler sadece Cenab-ı Allah’a layık bir kul olabilmek için çalışalım. 

Ey Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilikler nasip et, bizleri inanan iman eden ve cehennem azabından koru diye dua edelim. Allah’ın rızasını kazanmaya çalışalım. Allah’ın verdiği nimetlere sonsuz şükür edelim, Allah’ın sevgili kulu olmaya çalışalım.

Selam ve Dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR