Muhammed Gömük

Muhammed Gömük

Almanların Metin Külünk hazımsızlığı - 1

Almanların Metin Külünk hazımsızlığı - 1

Gazete manşetlerinde Cumhurbaşkanımıza diktatör diye hitap eden küstah NAZİ medyası, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) adlı bir sivil toplum kuruluşuna maddi destek sağladığını iddia etmiş ve bu iddiayı da skandala dönüştürme gayretiyle Sayın Külünk sanki teröre destek veriyormuş gibi lanse etmeye çalışmıştı.
Gündemde yeni bir sataşma, yeni bir seviyesizlik var. Artı Gerçek’in haberine göre, Almanyalı Osmanlılar’la alakalı bir dosya hazırlayan Der Spiegel, Erdoğan'ın Berlin'deki protestolara müdahale ettiğini ileri sürdü.
Dergi, Almanya parlamentosunda ‘Ermeni soykırımı’ tasarısının görüşüldüğü esnada Berlin'de bulunan Ak Parti milletvekili Metin Külünk ile Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasını yayınladı. Derginin haberinde şu ifadelere yer veriliyor:
''Tarih 1 Haziran 2016.
Saat 23:30 suları.
Hessen Emniyet Müdürlüğü bir telefon dinliyor.
Telefonda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan var.
Görüştüğü kişi Berlin'de bulunan AKP Milletvekili Metin Külünk.
O tarihte Almanya Parlamentosu'nda Ermeni soykırımı yasa tasarısı görüşülüyor.
Külünk 'Nasılsınız sevgili Cumhurbaşkanım' diye sesleniyor.
Ardından Berlin'deki yasa tasarıyla ilgili protesto eylemlerine değiniyor ve 'emirlerinizi bekliyorum' diyor.
Erdoğan, Külünk'e tekrar iletişime geçeceğini söylüyor ardından 'İyi geceler' diliyor.''
Dergi, telefon görüşmesini Hessen Eyaleti'ndeki Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan dinlemeye dayandırırken, Darmstadt Savcılığının da Külünk'ün MİT ile bağlantısını araştırdığı belirtiliyor.
Osmanen Germania, Almanya’daki Türkiye sevdalısı gençlerin teşkilatlandığı bir sivil platformudur. Bu teşkilat, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nden ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden aldıkları hakla hareket etmekte ve hiçbir kanun dışılığa çanak tutmamaktadır. Varsa birkaç ferdi cürüm, o da tüm teşkilatı bağlamaz. Bu bir.
Osmanian Germania derken Osmanlı İmparatorluğu’na atıf yapıldığı için ve Almanlar da yüzyıllardır Osmanlıların büyüklüğü altında ezildiği için doğal bir alerji ile karşı karşıyayız. Almanlar, her baharda Avrupa’nın içlerine doludizgin sefer düzenleyen Akıncıları ve her akında tatlı can telaşına düşüp ağaçlarda maymun gibi, mağaralarda ayı gibi, deliklerde fare gibi saklandıkları o muhteşem yüzyılları unutamamışa benziyor. Ezcümle meselenin aslı vaktiyle Almanlar’ın Osmanlılardan yediği şamarlardır. Bu iki.
Metin Külünk ile Cumhurbaşkanımız arasında geçtiği iddia olunan konuşmaya gelelim. Sayın Külünk telefonda “nasılsınız Cumhurbaşkanım, bir emriniz var mı” mealinde cümleler sarfediyor. Ne var bunda? Bu kelimelerden, bu cümlelerden yola çıkarak birini hukuk dışılıkla itham edip güya şiddete destek vermekle yaftalamak ancak ve ancak klasik Alman dumkofluğunda rastlanabilecek bir zeka geriliğidir. Bu üç.
Bir ülkenin, hele ki müttefiklik anlaşması akdedilmiş bir ülkenin Cumhurbaşkanının ve milletvekillerinin telefonunu dinlemek de neyin nesidir? Hangi hasta zihniyet böyle bir hukuksuz eylemi meşru ve normal kabul ederek bu pervasız hukuksuzluk üzerinden bir ülkeye çamur atmaya kalkışabilir? Elbette sadece Almanya! Almanlar bir defa özel hayatın mahremiyetini fütursuzca ihlal etmenin hesabını vermelidir. Bu dört.
Sayın Metin KÜLÜNK’ün iddia edildiği üzere birtakım oluşumlara maddi destek sağladığı kanıtlanmış mıdır? Elbette hayır! Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya’daki herhangi bir şiddet eylemini provoke ettiği ya da desteklediği kanıtlanmış mıdır? Elbette hayır! Ucuz politika peşinde koşan Almanlar, daha iddia sahibinin iddiasını ispatla mükellef olduğundan habersizler. Hukuki aymazlıklara, fırsatçı politikalara göz yumacak değiliz. Bu beş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR