Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ana akım medyanın kokusu

Ana akım medyanın kokusu

Habercilik, gazetecilik sektörü içerisinde 5-6 yılını vermiş biri olarak belirtmeliyim ki; henüz 14- 15 yaşlarımda yayın yasaklarını kaldırılması talep edilen haber maillerini okudum.
Hevesim nedeniyle bu sektörde kendime bir yer edinmiş ve tecrübe edinmek adına; yazarların yazılarını, editörlerin haberlerini, muhabirlerin savaş ve barış demeden görüntü alabilmek adına verdikleri mücadelelerin hemen hepsini incelemiş durumdayım.
Diğer yandan Doğan Medya Grubunun satılmasından sonra özellikle; CNN, Hürriyet gibi Türkiye'nin öncü olan haber gruplarından yapılan çoğu haber dikkatli bakıldığı zaman Ana Akım Medyanın bir parçası olmuş olarak ifade edilebiliyor.
Demirören Grubu tarafından satın alınan Doğan Medya Grubunun hükümet yakınlığı bilinirken, Ana akım medyanın detayları doğrultusunda haber yapmamasına imkan verilmezdi.
Şu an mesleğime devam ederken fark ettiğim gibi; medyada yazılan veya yasaklanan içeriklerin çoğu yönetim durumuna bağlı kılınıyor.
Bakın Türkiye'de bir döneme damgasını vuran Behzat Ç. dizisinde bile doğru habercilik yapılması sürecinde yasak konulan görüntülerinin hemen sonrasında pandaların sevimli hallerinin bültenlerden verilmesinin elbette bir sebebi var.
Çünkü uyutulmak veya uyutmaya devam edilmesi istenilen insanlar var. Bugün bakıldığında; doğruları söyleyen kişilerin, köşelerinde doğruları kaleme alan yazarların hemen, hemen çoğuna baktığınızda en az bir dosya mahkemesi bulunmakta.
Bunun sebebi kurulu olan düzene uyulmaması değil, kuraldan başka kuralın olmadığına kanaat getirilerek cambaz gibi tek doğrultuda gidebilmektir.
Ayrıca baktığımız süreçte Yıldırım Demirören Bey'in tarafsızlık ilkesinden bahsettiği görülürken, Ana Akım Medyanın bir parçası olmuş şirketlerin patronu konumunda bulunduğunu görmüyor sanırım.
Çünkü Aydın Doğan döneminde yapılan haberlerini, satış durumunun tescillenmesinden itibaren soğan kokusu gibi kendini ben buradayım diyerek göstermesi normal bir durum olarak karşılanamaz. Bunlar Ana Akım Medyanın kokuları, tarafsızlık adı altında yapılan haber şirketi sahiplerinin dost çıkarları...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR