Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ankara'nın seçim hazırlığı tamam mı?

Ankara'nın seçim hazırlığı tamam mı?

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde hazırlıklar son hız devam ederken, şehir, şehir ve ilçe, ilçe seçim nabzı kontrol ediliyor.
Partilerin il ve ilçe başkanlıkları her zaman olduğu gibi yine bu seçimlerde gençlik kolları vasıtası ile halkın nabzını kontrol ediyor. Yavaştan, yavaştan bir düğün edası yaşamaya başladık desem yalan olmaz.
Elbette bu seçim öncesinde parti liderleri ve Cumhurbaşkanı adaylarının açıklamaları hemen, her gün televizyon kanallarında yayınlanıyor. Ancak önemli olan detaylar elbette yer verilmeli.
Bunlar birisi ise yapılan anket sonuçları elbette. Yüzlerce anket yapılıyor ancak robot atılıp, atılmayacağı ne malum düşüncesi akla geliyor ve buna ek olarak anketlere birden fazla katılım akla geliyor.
Şimdi sizlerle 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçim sonuçlarına göre Ankara nabız yoklaması yapalım...
7 Haziran seçim sonuçlarında;
AK Parti, 41,21 oranında, CHP 29,44 oranında, MHP 18.02 oranında, HDP 5,23 oranında ve SP ise 1,86 oranında oy almıştır.
Buna ek olarak 1 Kasım seçim sonuçlarında;
AK Parti, 48,8 oranında, CHP 30,08 oranında, MHP 14,2 oranında, HDP 4,01 oranında, SP 0,4 oranında ve BBP ise 0,7 oranında oy almıştır. Bu sonuçlara bakacak olursak Ankara'da 7 Haziran ve 1 Kasım sonuçlarında AK Parti rüzgarı esiyor.
Bunların haricinde yapılan son anketlerde ise ittifak oranlarının hemen, hemen başa, baş bir oranda karşılaştıklarını görüyoruz. Elbette dış mihraklar katılım sağlamadı ise orijinal veri olarak ifade edilecektir.
Diğer yandan yapılan son anketler içerisinde ise;
 Ankara'da AK Parti'nin oy oranı yüzde 32,1'e ulaşırken CHP'nin oy oranı yüzde 28,0 olarak ifade ediliyor ve birkaç kaynaktan teyit ettiğime göre rakamlar buna yakın olarak beliriyor.
Elbette anketlerin seçim gibi algılanmaması gerekiyor. Anketlerde farklı yapılan oylamalar seçimde pusulaya farklı yansıma gösterebiliyor. Ankara'da vatandaşlar elbette aklını kullanacaktır. Mantıklı kararları vererek, atacakları adımlarla beraber yaşanır bir ülke adına yapılacak yeniliklerde rol oynayacaklardır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR