Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Bebekli bir annenin zor anları

Bebekli bir annenin zor anları

Geçtiğimiz hafta sonu tatsız bir hadiseye şahit oldum. Pursaklar girişindeki 40422 numaralı EGO durağının önünde geçtiğimiz pazar günü saat 15.40'ta bebeği ile bir anne Saray dolmuşuna binmek istedi. Bebek arabasının açık vaziyette olmasını bahane ederek, dolmuşçu bebekli anneyi almayarak yola devam etti! 

Halbuki kadıncağız, bebek arabasını katlamak istemesine rağmen nedense bu istek reddedilmişti. Karacaören Toki bloklarına dönüş yolu öncesinde yaşanan bu tatsız hadiseye şahit olmam ile büyük bir üzüntü duydum. 
Hemen Mavi Masa'yı arayarak dolmuşçunun bu tavrından şikayetçi oldum. Mavi Masa çalışanına durumu anlattığımda, telefonun ucundaki kişi, "Beyefendi bebek arabası açık ise almayabilir!" yanıtını verdi. Bu cevap karşısında da büyük bir şok yaşadım.

Ne demek yani? Bebek arabası açık vaziyette ise o anne evladı ile dolmuşa binemeyecek mi?
Bir anne, bu soğuk havalarda ne zaman geleceği belli olmayan dolmuşu beklerken çocuğunu mu üşütsün? Kim buna razı olabilir. O dolmuş varacağı noktaya iki dakika geç gitse ne kaybedecek? Saniyeler içerisinde halledilecek bir mesele için neden bir annenin kalbi kırılıyor inanın anlamış değilim.
Her dolmuşçu kardeşimizi illa ki aynı kefeye koymak istemiyorum. Çünkü vatandaşa her konuda yardımcı olan şoför arkadaşlarımız da var. 

Bu tarz olayların yeniden yaşanmaması için bu konuyla derhal ilgilenilmesi gerekiyor. Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne büyük görevler düşüyor. 

O üzücü olayı yaşadığı için zor durumda kalan ancak; sesini duyuramayan o elleri öpülesi anneye geçmiş olsun diliyorum. Yetkililer tarafından da bu konuda önlem alacaklarına dair şüphemin olmadığını belirtmek istiyorum. 
Son olarak bu çektiğim fotoğraf ise dolmuş tarafından alınmayan annenin bebeği ile yürümeye başladığının kanıtıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR