Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

BU İŞİN KOLAYI DA VAR

BU İŞİN KOLAYI DA VAR

 

  Dile kolay 13 yıl oldu büyük bir umutla başlanan Keçiören Metrosu. Ve sonunda hizmete girmesine ramak kaldı. 4 ay sonra resmen halkın hizmetine sunulacak.

                                                      ***

 

1 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık 2. ilçesi konumundaki Keçiören'de açılacak olan bu metro hattı, binlerce insana hizmet verecek. Keçiören'de her geçen gün artan nüfus ve trafik sorunu karşısında büyük bir görev üstlenecek. Kuyubaşı'ndan Çubuk'a kadar da metro uzanacak. Atatürk Kültür Merkezinden de Kızılay Meydanına kadar 3,5 kilometre daha ilave edilecek.

                                                      ***

  Bunları duydukça Başkentli olarak seviniyoruz. Çünkü trafik sorunu aldı başını gidiyor. Bir noktadan başka bir noktaya ulaşmak insanların hep vaktinden hem de aklından çalıyor. Şahit oluyorsunuzdur trafikte o kadar anlamsız kavgalar yaşanıyor ki! Üzücü durumlarla sık sık karşılaşıyoruz.

                                                    

                                                      ***

 

Onun için metro, ulaşım ve rahatlık açısından, en güzel ulaşım aracı. Trafik derdiniz olmuyor endişe ettiğiniz tek şey voganların kaç dakika sonrasında geleceği oluyor. 2023 hedefleri doğrultusunda yürüyen bir Türkiye'de bu tarz ulaşıma daha hız verilmeli.

 

                                                      ***

 

 Şehir içlerinde metro ağı kurmak çok zor ve bir hayli masraflı olduğunu biliyoruz. Onun için yeni kurulan yerleşim yerlerine kurulması daha mantıklı olur. Çünkü geleceği inşa etmek için buna mecburuz. Biliyoruz ki yapılaşmaya başlayan noktalar 5-10 sene binalarla dolup taşacak. Bu ulaşım ve alt yapı işini bitiremezsek daha sonra kafamızı taşlara vuracağız.

 

                                                      ***                            

 

 Bir arkadaşım anlatmıştı. Dedesinin 1970'lerde Almanya'da çalıştığını söyledi. Dedesinin anlattığına göre Almanya'da boş bir araziye aylarca kazı yapmışlar. Dedesi daha sonra neden ve ne için kazı yaptıklarını merak edip yetkililere sorunca, "10 yıl sonra buraya bir şehir kurulacak. Siz şimdi o şehrin altyapını tamamlıyorsunuz" yanıtını almış. Düşünün yapılaşmaya karşı yıllar önceden hazırlık yapılıyor.

 

                                                     ***

 

 Bazı şeyler için geç kalmış olabiliriz. Buradan kimseyi eleştirmek istemiyorum; ama yeni kurulacak yerleşim yerleriyle ilgili gerekli tedbirler şimdiden alınmalı. Böylelikle göle dönüşen yollara, altgeçitlere rastlayamayız. Trafik sorunumuz olmaz. Daha yaşanılabilir bir şehre sahip oluruz. Proje ve yatırımlarımızı geleceğe dönük yaparsak ne yöneticiler ne de vatandaşlar sıkıntı çeker.    

 

 

3 FARKLI HASTANE 4 DOKTOR 

Yaklaşık 6 aydır sol baş parmağım şişmiş durumda. Sırasıyla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Numune Hastanesi'ne muayeneye gittim. Dışkapı'da şişik parmağım için bir krem verildi; ancak hiçbir faydasını göremedim. Ardından Ankara Hastanesi'ne gittim orada da "parmağını zorladığından dolayı şişmiştir" diyerek bir krem verdi yolladı yine bir iyileşme yok. Ardından Numune'ye gittim. Orada da "parmağın enfeksiyon kapmış" denildi antibiyotik tedavisine başlanmasına rağmen bir herhangi bir iyileşme olmadı. Bir sefer daha gittim yine ilaç tedavisi yine sonuç yok. Ardından aynı hastanenin enfeksiyon bölümüne gittim orada da "herhangi bir şeyin yok. Kanın temiz" denildi. Her doktorumuz farklı şeyler söyledi. Ben şimdi kime inanayım. Ancak parmağım hala şişik vaziyette ve tırnağım 6 aydır uzamıyor. Ben şimdi ne yapayım. Kime danışayım. Sağlık Bakanlığından bu konuda yardım istiyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR