Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Bu Nasıl Müslümanlık İran?

Bu Nasıl Müslümanlık İran?

 

 

Bu gün İran hükümetinin Müslümanlığını sorgulayacağım. Nedense beni Müslüman olduğunu belirten İran’ın Müslümanlara karşı uyguladığı insafsız politikalar ABD’nin Rusya’nın yaptığı katliamlardan daha çok rahatsız ediyor. Onların düşmanımız olduğunu biliyorum ama İran tam olarak Müslümanların neyi?

İran’ın Müslümanlara yaptıklarını görünce Hz. Ali’nin şu sözleri hep aklıma gelir:

“En tehlikeli düşman, bize benzeyip de bizden olmayandır.”

“Akrabanın düşmanlığı ve dostların eziyeti, yılan zehrinden daha acıdır”

Bu gün Halep’te savunmasız insanları katledenler nasıl benim din kardeşim olabilir? Bu soruların cevaplarını maalesef bulamıyorum. Yoksa İran’ın maddi çıkarları İslam’ın ve Müslümanların üstünde mi? ABD’yle Rusya’yla anlaşma yapmak onların hedefleri doğrultusunda yürümek İslam davasından daha mı önemli? Nedense cevap hep bende İran adına olumsuz oluyor.    

İRAN HEP SORU İŞARETİ(?)

Müslüman olduğunu iddia eden İran hükümeti bu nasıl Müslümanlık?

İran hangi Müslüman olmayan ülkeyle savaşmış?

Halep’te Müslümanları katleden İran değil mi?

Halep’te Müslümanları katleden Beşşar Esad’ı kutlayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani değil mi?

Müslümanlar Halep’te katlediliyor diye kutlama yapan İran halkı değil mi?

Siyonist ve Emperyalist güçlerin Ortadoğu’da maşası İran değil mi?

Bu sorulara daha onlarca yüzlerce soru eklenebilir, ben Müslümanım diyen birine Müslüman değilsin demek bizim dinimizde yoktur ama ben İran hükümetine soruyorum “Bu nasıl Müslümanlık”

Hangi Müslüman din kardeşini öldürünce sevinç çığlıkları atıp kutlamalar yapabilir? Hangi Müslüman kardeşlerini katleden bir katile kutlama mesajı9 yayınlar?

İRAN MÜSLÜMANLIĞI

Şiiliği Müslümanlığın üstünde tutan bir anlayış. Batı’nın en iyi yaptığı şey Müslümanları birbiriyle vuruşturmaktır. İran’ın, Şia’nın tarihinde İslam ülkeleri dışında bir coğrafyaya akını, Müslümanlar dışında birileriyle mücadelesi olmamıştır. Şia’da bir fetih kültürü, gaza kültürü, ihtida çabası yoktur. İran ve Şia tarih boyunca İslam topluluklarından Şia’ya adam devşirmeye uğraşmıştır. Bu gün İran etkili ve güçlü bir devlettir. Büyüt petrol kaynaklarına ve gelirlerine sahiptir. Dünyanın pek çok yerine Şiayı yaymak için elemanlar gönderir, paralar harcar. Ama Şiayı yaymaya çalıştığı kesimler arasında ecnebiler, gayrı Müslimler yoktur. İran nerede Müslüman topluluklar varsa oradadır. Bütün çabası gayreti, zaten Müslüman olan toplumları, kişileri Şiiliğe devşirmek içindir. Bu gün bütün Arap ülkeleri ve Sünni dünya İran’dan fevkalade rahatsızdır; zira kendi ülkelerinde İran’ın çok ciddi bir Şiileştirme çalışması vardır. Orta Asya’da ve Balkanlarda İran’ın yoğun Şiileştirme faaliyetleri vardır. Dünyanın her yerindeki Şiilere ulaşma ve onları organize etme gibi planları-çalışmaları vardır İran’ın. Dünyadaki bütün Şii din adamları (Türkiye’deki Caferiler dahil) İran’da eğitim alır ve ülkelerinde İran’ın tabii elçisi, savunucusu olurlar. İran-Şia hep Müslüman toplumlar içinde faaliyet gösterdiğinden, batıyla tarihinde hiç savaşmadığından, mücadele etmediğinden, İslam ordularının her batıya yürüyüşünde batı lehine fetih ordularına problemler çıkardığından, her zaman batının kullanımına açık olduğundan dolayı batıyla İran’ın-Şia’nın gerçekte pek derdi olmamıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR