Selçuk  YILDIRIM

Selçuk YILDIRIM

Bu Savaşta Taraf Tutmuyormuş!

Bu Savaşta Taraf Tutmuyormuş!

Malumunuz merkezi Irak hükümeti elindeki silahlı güçler ve İran tarafından desteklenen Haşdi Şabi adındaki silahlı gruplarla Irak’ın Türkmen vilayeti Kerkük’ü gayri meşru yollarla ele geçiren IKBY’den geri almak için harekete geçti ve daha mücadelenin ilk gününde birçok stratejik noktayı yeniden ele geçirdi. Tabi henüz mücadele sonuçlanmış değil Kerkük stratejik öneme sahip kritik bir yerleşim noktası.

ABD Başkanı Trump: Bu savaşta bir taraf tutmuyoruz

Bölgede bu gelişmeler devam ederken ABD Başkanı Trump garip bir açıklama yapıyor ve IKBY ile Irak hükümeti arasındaki mücadelede taraf olmayacaklarını söylüyor. Tabi bütün dünya buna inanıyor ne de olsa ABD Başkanı söyledi. Ama aklıselim hiçbir kişinin Trump’ın söylediği ile gerçekte cereyan eden olayların aynı olmadığını biliyor. Sanki gerçekten tarafsız kalıyormuş gibi yapmakla oradaki sıkıntının gerçek kaynağı olduklarının üstünü örtmeye çalışmaları şahsen bana komik geliyor. Bu sessiz duruşun esasen duruş olmadığını, gerçekten hiçbir tarafa yakınlık göstermiyorlarsa bile arkasından gelecek başka planları olduğuna, sonucunda oluşacakların ülkemizi ve Müslümanları daha da üzeceği kanaatindeyim. 
Tarih büyük ve güçlü devletlerin sözünün geçtiği yerlerde çatışma ürettiği değil çatışmaları engellediği olaylarla hatırlanır. Lakin günümüzde bu durum biraz farklı cereyan ediyor. 
Konumuza geri gelecek olursak bu taraf tutmama nasıl oluyor? Her iki tarafın elindeki silahlar ABD yapımı, kullandıkları obüs, tank gibi zırhlı araçlar ABD yapımı, altlarında kullandıkları araçlar hepinizin malumu olan arazi şartlarına dayanıklı (marka vermeden dile getireyim) araçlar ABD yapımı, bu araçların üstlerine yerleştirilen uçaksavar vb. donanımlar ABD yapımı, her iki tarafın da kullandığı üniformalar ABD yapımı bu nasıl tarafsızlık hayret etmemek elde değil. Eğer taraflar birbirini ayırt etmek için kollarına bandajlar gibi ayırt edici işaretler kullanmasalar sanki bir ordu kendi içinde çatışmaya girişmiş sanabilirsiniz… 
Bu yaşananlar aklınızda bir şey uyandırdı mı? Aslında her iki taraf da Müslüman değil mi? Adam çıkmış taraf olmayacaklarını söylüyor her iki tarafın eline silahı tutuştur, araya nifak tohumunu ek, kendisi 1 tane bile Amerikan askeri kaybetmeden ortaya çıkan durumdan faydalan. Obama hükümetinden bu yana uygulamaya alınan politikanın yani asker kaybetmeden savaş kazan politikasının vücut bulmuş halidir.  Arakan’da, Somali’de, Irak’ta Suriye’de dünyanın diğer bütün coğrafyalarında hep acı çeken Müslümanlar değil mi? Müslümanlar kendi üzerlerindeki bu ölü toprağını ne zaman üstünden atacak? Ne zaman birlikte hareket etmeyi akıl edecek? Maalesef bu coğrafyalarda yüz hatta bin yıllardır kan ve gözyaşı hiç kurumamış, korkarım bu mazi bundan sonra da pek duracağa benzemiyor.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR