Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Bürokratlardaki metal yorgunluğu

Bürokratlardaki metal yorgunluğu

AK Parti Milletvekili Metin Külünk, geçtiğimiz yıl aralık ayında Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz, FETÖ ve Başkanlık Sistemi konferansında konuşmuştu. Usta siyasetçi, onlarca kişinin katıldığı programda birçok önemli başlığa dikkat çekmişti. 

O tarihi konferansta konuşan Metin Bey, siyasetteki ilk yılları hakkında da bilgi vermiş; işini yapmayan, kendini siyasetin ve halkın üzerinde gören bazı bürokratları halka şikayet etmişti. Geçmiş yıllarda bir bürokratla yaşadığı üzücü olayı da anlatan Külünk, Başkanlık sisteminin gelmesi halinde AK Parti olarak bu konuya çözüm üreteceklerinin sözünü vermişti. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti Afyonkarahisar kampının perde arkasıyla ilgili dün ilginç kulis bilgileri basına yansıdı. İddiaya göre bazı milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bürokratik oligarşiyi şu şekilde şikâyet ettiği aktarıldı: “Vesayeti ortadan kaldırdığımızı söylüyoruz ama bürokratik oligarşi hâlâ sürüyor. Telefonlara çıkmayan, işleri savsaklayanlar var. Bürokratlar kibirleriyle kendisini siyasetin üzerinde görüyor. İşlerimize çözüm bulması gereken bürokratlara çoğu zaman ulaşamıyoruz." 

Görünen o ki işini layıkıyla yapmayan bürokratlara karşı tepki siyasi düzeyde de giderek yükseliyor. Metin Bey'in geçtiğimiz yıl anlattığı gibi çoğu bürokrat kendini siyasetin ve halkın üzerinde görüyor. Atanarak gelmekten dolayı mı bürokratlar rahat davranabiliyor bilinmez! 

"Metal yorgunluğu" diyoruz ya... Bence metal yorgunluğu sadece siyasilerde değil, çoğu bürokratta da yaşanıyor. Milletvekillerinin artık bu durumdan şikayetçi olması vatandaşın hayrına. Hep şikayet edilen bürokrasi inşallah bu hamlelerle düzelir. Hep birlikte bekliyoruz.

Vatandaşın istediği bürokrat profili ise şöyle: 
1-Bürokrasiyi tıkamayacak
2-Halka yardımcı olacak
3-Her zaman görev bilincinde olacak
4-Kendini halkın seçtiği siyasetçinin ve halkın üstünde görmeyecek
5-Herkesle uyumlu bir şekilde çalışacak.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR