Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Çankırılılara umut olacak dernek

Çankırılılara umut olacak dernek

Hemşeri derneklerini bilirsiniz. Sınırsız sayıda olan bu derneklerin faydalısı olduğu kadar zararlı olanı da vardır elbette.

Kimileri tabela partisi gibidir sadece üstü örümcek ağlarıyla örtülmüş isimleri vardır; kimileri ise hemşerileri arasında dayanışma sağlamak için arı çalışır.

Yardımlaşma ve dayanışma içerisinde çalışmayı tercih eden dernekler, iyi günde de kötü günde de hemşerisinin yanında olur. Kuruluş amacı dahilinde çalışan bu kuruluşlarda birlikten güç doğar. Buralarda ekmek paylaşılır yok olunmaz tok olunur.

***

Hemşerisinin yanında olan sadece Allah rızası gözeterek çalışan bu hemşeri derneklerini onun için desteklemeli, elimizden geldiğince burada görev alan kişilere yardımcı olabilmeliyiz.

Bu birliktelikle daha güzel günler görebilir, her nerede olursa olsun bir hemşerimizin müşkülüne merhem olabiliriz. İşte mutluluk ve hemşerilik o andan itibaren başlar. Bu hemşeri dernekleri menfaat için kullanılıp makam ve mevki için buralar basamak olarak görülürse o yer artık anlamsızlaşır ve itibarsızlaşır.

***

Şimdi kendi memleketimden bir örnek vereceğim. Bakın Çankırılılar, Ankara'da 350 binden fazla. Güçlü bir nüfusa sahibiz ancak nedense ortada güçlü bir birliktelik göremiyoruz. Hemşeri derneği çok ama aktif olarak çalışan yok! Birazda mesele tutkunlukta. Nedense Çankırılılarda bir tutkunluk göremiyorum. Hemşerilerim birbirinden kaçışıyor aralara farklı amaç ve çıkar ilişkileri giriyor. Birbirimizden habersiziz. Burada herkesin suçu var aslında.

Bu konuda bir öz eleştiri yapmak zorundayız. Birlik ve beraberliğimizi sağlamak için buna şiddetle ihtiyacımız var. Dayanışma içerisinde çalışan derneklerimizi tenzih ediyorum. Bizler güçlü bir Türkiye istiyorsak önce kendi içimizden başlamalıyız.

***

Ankara'da Çankırılıların güçlü bir şekilde temsil edileceği bir hemşeri derneği kuruldu. Resmi kuruluşunu tamamlayan Ankara Çankırılılar Derneği burada bize umut olacak gibi. İnşallah Çankırılıların birleşmesi ve tek yumruk olması konusunda güzel işlere imza atar.

Derneğin yönetiminde birbirinden değerli insanlar bulunuyor. Öğrendiğim kadarıyla geçtiğimiz pazar günü bir araya gelen dernek yöneticileri, önemli kararlar aldı ve yol haritalarını çizdi.

Ankara’daki Çankırılıların dayanışma içerisinde olmaları konusunda büyük bir rol üstlenen Ankara Çankırılılar Derneği'ne başarılar diliyorum. Beklenen bu birlikteli özlemini inşallah karşılarlar ve sadece Çankırı için çalışırlar.

Çankırılıların buna ihtiyacı var. Unutmayın ki birlik ve beraberlik bizim özümüzde, dayanışma ise ruhumuzda var.


Buradan Çankırı için çalışan diğer özverili derneklere sesleniyorum: Lütfen birlik olalım. Sesimiz daha gür çıksın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR