Çayyolu Metrosu Talebi Karşılamıyor

Çayyolu Metrosu Talebi Karşılamıyor

Günlük binlerce kişinin ulaşım yükünü karşılayan Çayyolu Metrosu, mesai saatleri içinde Ankaralıların talebini karşılayamıyor. Mesai saatlerinde artan yolcu sayısı sonucu birçok vatandaş duraklardan metroya binemiyor. İlk duraklarda dolan metro daha sonra

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Eskişehir yolunun ulaşım yükünü hafifleten Çayyolu Metrosu’na mesai saatleri içersinde binmek neredeyse işkence. Adeta nefes alacak yer kalmayan metro vagonları daha ilk duraktan doluyor. Durumdan şikayetçi olan Ankaralılar mesai saatlerinde metro seferlerinin ve vagon sayısının artmasını talep ediyor.

BİNMEK AYRI, İNMEK AYRI BİR ÇİLE

Kızılay – Koru durakları arasında seferler düzenleyen Çayyolu Metrosu yoğun talebi karşılayamıyor. İşlerine gidip gelmek için mücadele veren Ankaralılar Çayyolu Metrosu’na binmek için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Metronun içinde nefes almakta zorlandıklarını ifade eden Ahmet Y., “Metronun içine iğne atsanız yere düşmez. Havalandırma var ancak normal kapasitenin üstünde insan bindiği için yetersiz kalıyor. Seferlerin ve vagonların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Metroya binmek ayrı bir çile inmek ayrı bir çile” dedi.

MESAİ SAATLERİNDE YETERSİZ KALIYOR

EGO verilerine göre metro araçlarının kapasitesi( 6 kişi/m2) 1.650 yolcu, ancak bu kapasite yolcuların yoğunluğu nedeniyle sabah ve akşam mesai saatlerinde yetersiz kalıyor. Metro seferleri hafta içi sabahları 06.00 – 07.00 saatleri arası 11 dakikada bir, 07.00 – 09.30 saatleri arası 6 dakikada bir düzenleniyor. Akşam ise 16.00 – 20.00 saatleri arasında seferler 6 dakikada bir gerçekleşiyor. Vatandaşlar talebin karşılanması için bu sayının daha da düşürülmesini talep ediyor. Ayrıca Çayyolu Metrosu her seferinde 6 vagon bulunuyor, bu sayıda vatandaşlar tarafından yetersiz bulunuyor.

2014 YILINDA HİZMETE GİRDİ

Yapım çalışmalarına 2002 tarihinde başlanan Kızılay-Çayyolu Metro Hattı 2014 yılında hizmete girdi. Çayyolu Metrosu Kızılay, Necatibey, Milli, Kütüphane, Söğütözü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent, Tarım, Bakanlığı/Danıştay, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu ve Koru istasyonlarından oluşuyor. Metronun yapımının bitmesiyle birlikte Çayyolu istikametine giden EGO otobüsleri metroyla entegre edildi. Metro hattı toplam 16.590 metre hat ve 11 istasyondan oluşmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.