Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Çocuk İstismarı

Çocuk İstismarı

 

 Geçtiğimiz hafta Başkent sokaklarında zorla dilenmeye zorlanan çocuklarla ilgili bir yazı kaleme almıştım. Yazımda bu konunun çözülmesi için yetkili mercilere talepte bulunmuştum.

 Ancak o yazının ardından Siteler 2 kavşağının orada üzücü bir manzara ile karşılaştım. Işıklarda yine çocukların dilendiğine şahit oldum. Akşam saatlerinde gördüğüm manzara karşısında ilk önce şaşırdım çünkü aynı yerde tam 6 çocuk bekliyordu. Normalde 1 ya da 2 çocuk görürdüm en fazla ancak 6 tane çocuğu bir arada görmem beni bir hayli şaşırttı. Bir de bu olaylara karşı çalışma başlatılmasına rağmen bu manzara ile karşılaşmam beni fevkalade üzdü.

 O çocuklar oyun oynarmış gibi hem kendileriyle şakalaşıyor hem de ellerindeki mendili satıp biraz para kazanmanın telaşına giriyorlardı. Kendileriyle konuşmak istedim ama hemen uzaklaştılar. Çünkü korkuyorlar.

Anlatmak istediğim şudur ki çocuk istismarı giderek artıyor. Ben sanmıyorum ki bu çocuklar kendi istekleriyle oralarda beklesin. Zorla birileri tarafından dilendiriliyorlar bu kesin.

 Onun için bu manzaraların daha da artmasını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bu sorunun çözümü için sadece güvenlik güçlerinden çalışma beklemeyelim biz de bir vatandaş olarak elimizden geleni yapalım. Bir daha söylüyorum özde değil sözde işler yapalım.

 "Yapacak bir şey yok deyip" onları ölüme bırakmayalım. Daha büyük sıkıntılara mahal vermeyelim. O masum çocuklarla ilgilenelim ki o kişileri devlete kazandıralım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR