Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Dalga Dalga

Dalga Dalga

Dünyanın meydanlarında çocuk haklarının, kadın haklarının, annelerin feryatlarının, insan haklarının, Gazze’deki insanlığın yerle bir edildiği, ölüme terk edilen, yok edilirken, yuvaları başlarına yıkılırken, çocuğu kucağında yıkıntılardan ölü olarak kucağında ana feryadının yanında, Allah'ım bu yavrun şehit oldu, eşim camide gazi oldu, babam enkaz altından cansız çıktı. Eşim “Ya Rabbi! sana şehit yavrumu gönderiyorum. Biliyoruz ki esas senin rızan gerçektir. Teker teker senin için bu canlar feda. Tek kişi bile kalsa sen her şeylerin sahibi olan Allah'ım imtihandan davetinden vazgeçmeyeceğiz. Sen en sevgili ol dediğinde olan imtihanımızı, rızanı kazanma, kulluğunu kazanma imtihanımızda gücümüzü, sana olan aşkımızı eksiltme. Gazi de olsa, şehit de olsa sancağının altına, rızana gönüllü kullarını muzaffer kıl. Hayırlısını nasip eyle.

Gazzeli Allah dostlarının bu aşkı, Allah için haykırışları. Dünyanın bütün meydanlarında dirilişe davet olmuştur. Vicdanın birinci sıraya girip, onların davetinin gücüyle meydanlarda Yaradanın bu büyük kutsal davetine vesile oluşundaki payından dolayı davete katılım dalga dalga yayılıyor.

Gazzeli, Filistin'de en büyük hayali dualarında ulaşmak istediği şehit olurken, en sevgiliye kavuşurken, gaziler şükrederken. Bu sevginin gücüyle meydanlarda, güneşin ışıkları gözlerini parlatırken, Allah'a sevginin, teslimiyetin gücü meydanlardaki arayanları yüreklendiriliyor. Dirilişe çağrı oluyor.

Yeni dünya çağrısı “Merhamet, vicdan, insanlığı değerlerin, Rabbimizin davetinin gücüyle kurtuluş, huzur, güzel günlerin” müjdesini veriyor.

Osmanlı yıkıldıktan sonra emperyalistlerin sömürü ve kültür emperyalist uygulamaları altında çok diyetler ödemişlerdir. Hala da bağımsızlık mücadelelerine en kötü şartlarda bile devam etmektedirler.

Yıllarca bağımsızlık mücadelesi veren Afrikalı Gazzelinin mahkemede haklarını aramasını dünya seyrediyor. Küçük gördüğü, sömürürken aç açık bıraktığı, medeni geçinen dünyaya insanlık dersi veriyor.

Sadece öldürmenin değil, yaşatmanın hak ve hukuklarının aranmasını, insanlıklarını göstererek samimi gayretleri ve çalışmaları ile ölçüler değişiyor. Afrikalı mahkemede hak arıyor.

Birinci sırada insan hakları, merhamet, vicdan, Allah'ın canlıları başta da insanlığı yaşatma görevini yüreklilikle ortaya koyması yaşatmayı, Allah rızası ve sevdasını tercih etmesi dünyaya merhamet ve vicdanların kaynağı, kulluk gayretleri, imanın huzuru, zafere heyecanı, yeni dünya yolunda dalga dalga yayılıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR