Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Dünyada dengeler değişirken Türkiye ne yapacak?

Dünyada dengeler değişirken Türkiye ne yapacak?

Dünya üzerinden denklemler yeniden inşa ediliyor. Bunu artık daha net görebiliyoruz. Tüm ülkeler kartlarını daha açık oyamamaya başlayacak ve peş peşe gelen restleşmelerin ardından dünya üzerindeki dostluk ve düşmanlık kavramları değişecek.
Sözde adalet ve demokrasini dağıttığını iddia eden batının yapmış olduğu ilkesizlikler ortada. Şimdilerde ekonomik hesaplaşma ve güvenlik eksenli restleşmelerle ikiyüzlülüğünü görüyoruz.
Tüm dengeler yeniden şekillenirken acımasız bir tablo ortaya çıkıyor. Dünya üzerinde merkez güç olarak tanımlanan ülke dönüp baktığımızda, uluslararası sistem denilen denge stratejisi, uyum ve güç haritaları üzerinde başarısız olduklarını görüyoruz.
Dünyanın tüm kaynaklarına hakim olma düşüncesiyle aç gözlülükleri ve bencillikleriyle yürüttükleri yağma ve talan projeleri resmen çökmüş durumda. Böyle bir durumda da hiçbir ülke kendini güvende hissedemiyor. Bu durum dünyayı daha hırçın bir atmosfere sokuyor.
Dünya üzerinde çıkar gözettikleri tüm noktalara çatışma yatırımı yaparak insanlığı büyük bir kaos iklimine sürükleyenlere güven gittikçe azalıyor. Bu durum devam edecek gibi gözükürken en büyük kaybedeni de hiç kuşkusuz ABD olacak.
ABD’nin tüm politikaları çökmüşken, Latin Amerika'dan Uzak Asya'ya kadar uzanan güçlerin tamamı tarafından tehdit olarak tanımlanıyor. Trump’ın yeniden başkan seçilmesi ve öncesinde açıklamış olduğu uçuk kaçık ve çılgın hesaplar içerisinde oluşu bu durumu düzeltmekte mümkün görülmüyor. Trump’un şuan ki izlediği politikaya bakacak olursak, bırakın güven kazanmayı iyice dibe vurduğunu söyleyebiliriz.
İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hatlar iyice keskinleşmeye başlarken, tehlikeli rüzgarlar esmeye başladı. Ortadoğu’nun dışında yeni cepheler açılıyor. Büyük şeytanın dünya hâkimiyetini ele geçirmek için son planı Atlantik olarak karşımıza çıkıyor. Asla başaramayacakları bir çıkmaza sürüklendiklerinde iş işten geçmiş olacak.

Tüm dengelerin değiştiği şu günlerde Türkiye’nin konumu ve üzerine oynanan oyunları da değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’nin yükselişini engellemek adına tüm senaryoları devreye sokacaklar. Türkiye’yi terörle diz çöktürmeye, ekonomik müdahalelerle dizayn etmeye, FETÖ’yü kullanmaya devam edecekler.
Bu yukarıda sıraladıklarımın hepsiyle içimizde bulunan dost görünen düşmanların küçük hesaplarıyla zihinleri bulandırma operasyonlarına da şahit olacağız. Tarafımız vatandan yandır. Türkiye’nin yükselişi için elimizden ne gerekiyorsa yapma vaktidir.
Milyonlarca şehidin kanlarıyla sulanan bu toprakların üzerinde kirli emelleri olanlar derslerini yine alacaktır. Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin yükselişini durduramayacaklar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR