Vahit Aldı

Vahit Aldı

İktidar tüm tuşlara basıyor!

İktidar tüm tuşlara basıyor!

İktidar tüm tuşlara basıyor!

Türkiye 14 Mayıs’ta tarihi bir seçime gidecek. Seçime az günler kala AK Parti iktidarı tüm gücüyle yerini korumak için çabalıyor.

Doğalgaz müjdesi, konut açılışları, ikramiyeler, zamlar ve diğer müjdeleri ile adeta tüm tuşlara basarak muhalefete karşı seferberliğini sürdürüyor. Gelin detaylara bakalım.

Ücretsiz doğalgaz:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının devreye alınmasıyla konutlarda kullanılacak mutfak ve sıcak su tüketiminde 25 metreküp doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacağını açıkladı. Buna göre konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacak.

Yarısı bizden:

Kentsel dönüşlümde yarısı bizden kampanyası hayata geçiriliyor. Oturdukları evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşların ister yerinde, ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet karşılayacak.

İstanbullulara kira yardımı:

16 Milyon vatandaşın yaşadığı kira fiyatlarının oldukça yüksek olduğu İstanbul’da kira yardım tutarını 3500 liradan 5250 liraya yükselttiklerini açıklayan Erdoğan, yeni kira yardımı rakamının da hak sahiplere hayırlı olmasını diledi.

Emekliye zam:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun." Diyerek SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseltti.

Çiftçileri unutmadı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde ise çiftçileri unutmadı. Ahırı köy konağı ile Akıllı Köy Evleri projemizi milletimiz tasdikine sunuyoruz Afet alanlarındaki köy evlerindeki çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verecek, hayvan, yem alımlarını destekleyeceklerini söyleyen Erdoğan sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az bir asgari ücret garantisi vereceğiz. Köylerde yaşayanlardan mevcut evini yıkıp bu modele uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere uygun şartlı finansman sağlayacaklarını belirtti.

Anlaşılan o ki iktidarın masasındaki anketler bir hayli endişe verici. 1-2 Nisan'da yapılan ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,4 oy alırken Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43,2'de oy alıyor.

Öte yandan Muharrem İnce yüzde 2,1; Sinan Oğan ise yüzde 1,3 oy alıyor. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,2 oy alırken Erdoğan yüzde 44,8'de kalıyor.

Bu durumda iktidar oyunu arttırmak için kalan günlerde elinden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyor.

Sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR