Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Evden Çıkmadan Korona Oldum 

Evden Çıkmadan Korona Oldum 

Geçtiğimiz hafta grip miyim, üşüttüm mü, soğuk algınlığımı yoksa korona mı oldum soruları arasında sıkışmış bir şekilde yaşamaya devam ederken test sonucum beni benden aldı götürdü. Oysa 1,5 aydır evden çıkmamış, yatak ve bilgisayar arası devam eden bir iş hayatım vardı. 

Maske, mesafe ve temizlik kurallarının hangi birini ihmal ettim diye düşünmüyor değilim.

Ancak bu hastalık evden çıkmayan kişilere de rahatlıkla bulaşabiliyormuş onu çok iyi anladım. Aile bireylerimde başlayan hastalığın griptir birkaç güne geçer algısına kapılarak, şifayı kapanlar arasına adımı yazdırdım. 
Yaptırdığım korona testim pozitif çıktı ve test aşamasında o malum çubuk ile yakından tanışma fırsatı buldum.

Korkulacak hiçbir yanı yokmuş ama biraz can acıttığını söylemek mümkün. Virüs testi yaptırmak isteyen ancak korkanları çok iyi anladım. 

Ayrıca virüsü geçirme döneminde yaşadığım ilginç olayları derlemek istedim. 

Şöyle ki; 
Virüs ilacını veriyorlar ancak kullanıp, kullanılmadığını kontrol etmiyorlar. 

İlaç 5 gün olarak veriliyor ancak 10 günlük karantina sürüyor. 5 günlük daha ilaç verilip, verilmeyeceğine nasıl karar veriliyor bilmiyorum. 

Kapı ziline basıp virüslü ve temaslı olan aile bireylerinin evde olup olmadığı soruluyor ancak yüz yüze veya görüntülü olarak değil, sesli olarak bunu teyit ediyorlar. Bence görüntülü ya da mesafeli olarak evde olunup, olunmadığı kontrol edilse daha yararlı olur. Virüs olup, evde kalmayan binlerce insan var. 

Karantina dönemim boyunca alışveriş veya eksik ihtiyaçlarımın olup olmadığını kimse sormadı. Komşulukta bittiği için evde olanlarla yetinmekle kaldım. Ancak Mansur Yavaş’ın başlatacağı karantina boyunca eve yemek hizmeti çalışmasına destek vereceğimi belirtmek isterim. 

Son olarak; 
Karantinam bitti ancak covid19’un geçip geçmediğini nasıl anlayacağımı sorduğum aile hekiminden test yaptırarak cevabını alıyorum.

Peki, evde test yapmadıklarına göre hastaneye gidersem ve durumum belki içten içe pozitifse bu hastalığı yayma durumu düşünülerek büyük bir risk durumu olmaz mı? Karantinası bitenlere evde test yapılarak durumlarına son nokta koyulsa daha iyi olmaz mı? 

Bu sorular karantina boyunca kafamı meşgul etti. Cevabını bulamadım. Umarım bir sağlık personeli veya filyasyon ekibi personeli bana ulaşır da bilgileriyle beni aydınlatır. Bende bu vesileyle sizlere bilgi vermiş olurum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR