İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Fener sildi süpürdü

Fener sildi süpürdü

Bugünkü yazımda Fenerbahçe’nin Süper Lig’de geride kalan haftalarda gösterdiği performansa değinmek istiyorum.

Fenerbahçe, sezon başında transfer anlamında kaliteli isimleri kadrosuna kattı. Dzeko ve Tadic yaş olarak soru işaretleri barındıran isimler olsalar da, ortaya koydukları performans belirleyici oldu. Özellikle Dzeko, geldiği günden bu yana takıma yaptığı abilik, saha içi liderliği ve attığı gollerle Fenerbahçe’nin bugünkü durumunda olmasındaki en büyük pay ona ait. Tadic, son maçlarda formsuz olsa da Fenerbahçe için gerçekten önemli bir figür.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin başına geldiği ilk günlerde herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Tecrübeli hoca, zorunluluklar dışında Fenerbahçe hariç bir takımda şampiyonluk mücadelesi vermedi. Bu durum göz önüne alındığında İsmail Kartal Fenerbahçe için riskli bir tercihti. Ancak bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki İsmail Kartal doğru tercih.

Fenerbahçe’nin Konyaspor’la oynadığı maç tam olarak sezonun bir kopyası gibiydi. Fenerbahçe, bol gol atan, pozisyonlara giren ve ilerideki kaliteli ayaklarıyla taraftarını mutlu ettiği bir sezon geçiriyor. Herhangi bir form düşüklüğü veya kritik oyuncuların sakatlık sıkıntısına girmemesi durumunda Fenerbahçe’yi şampiyonluğun en büyük favorisi olarak görüyorum.

Galatasaray’ın da şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdüreceğinden eminim. Ancak Galatasaray’ın kadrosuna eklemeler yapması gerektiğini düşünüyorum. Zaha, Ziyech ve Tete’den gerektiği kadar katkı alamadılar. Ndombele formsuz, İcardi bir iyi bir kötü. Bu istikrarsız performansın Galatasaray’a yeteceğini düşünmüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR